PRVI PUT U CRNOJ GORI – DVA SAJMA NAUTIKE U ISTO VRIJEME

PRVI PUT U CRNOJ GORI – DVA SAJMA NAUTIKE U ISTO VRIJEME

218
0
Podijeli

sajam_boat_bdPo prvi put u Crnoj Gori u isto vrijeme biće održana dva sajma nautike – “Montenegro boat show” u Budvi i “Nautic show” u Porto Montenegru. “Montenegro boat show” održava se deveti put – a počinje 5. maja, dok 30. jubilarni “Nautic show” ove godine prvi put biće u Porto Montenegru, od 1.-6. maja.

Povodom ove specifičnosti, u javnosti su se čuli podijeljeni komentari. Koliko je to za jedne i druge organizatore i Crnu Goru produktivno?

Picerija i restoran

U izjavi za Radio Jadran, PR Porto Montenegra, Danilo Kalezić kaže da su njima kao svojevrsnim domaćinima “Nautic show-a”, saopštili da je pravi, originalni sajam, onaj koji već 30 godina organizuje Jadranski sajam.

– To je ujedno sajam koji posjeduje tradiciju i dignitet iza kojega stoje profesionalci koji se dugi niz godina bave sajmovima i sajamskim aktivnostima – kaže Kalezić.

Učešće na 30. “Nautic show-u” su do sada potvrdile 24 kompanije iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Pored svih kategorija plovila u moru, od malih gumenjaka, motornih plovila, jedrilica, katamarana i jahti, na Sajmu će se prezentovati kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom proizvoda i usluga prateće nautičke industrije. Tako će se posjetioci upoznati sa ponudom brodskih i vanbrodskih motora, pontona, chartera, navigacijske i opreme za plovila, uslugama marina, servisa, stručnih i popularnih nautičkih časopisa, itd.

Tokom ove manifestacije biće održana i tematska predavanja i okrugli stolovi. Iz PR službe “Porto Montenegra” naglašavaju održavanje “Montenegro Sailing Week-a” u okviru kojeg će 10 plovila sa ukupno 50 članova posade, uploviti 5. maja u Porto Montenegro, nakon čega slijedi dodjela nagrada i večernji party.

U organizaciji kompanije “Avel Yachting” iz Tivta biće održana regata. Posjetioci i gosti manifestacije moći će i da  prisustvuju seminarima i predavanjima na teme iz oblasti nautičke industrije.

Sjutradan će takođe biti održana mini regata i dodjela nagrada pobjednicima.

Jadranski sajam će u toku manifestacije, 2. maja, potpisati sporazum o saradnji sa Zagrebačkim Velesajmom. Tada će delegacija privrednika iz tog grada i predstavnika ovog renomiranog organizatora sajamskih događaja posjetiti “Nautic Show” i upoznati se ukupnom ponudom.

Jadranski sajam i Porto Montenegro su zajednički podržali učešće Fakulteta za mediteranske poslovne studije iz Tivta na sajmu, kao doprinos prezentaciji obrazovanja kadrova u nautičkom turizmu i businessu.

Sajam “Nautic show” biće otvoren 1. maja. Radno vrijeme sajma je od 10-19 h. Cijena ulaznica je 2 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code