Prvi rođendan Mjesnog udruženja žena Baošići

Prvi rođendan Mjesnog udruženja žena Baošići

2604
2
Podijeli

Proslava povodom godišnjice osnivanja Mjesnog udruženja žena i predstojećih državnih praznika, biće upriličena u sjutra, u sali Kulturno sportskog centra, u 20 časova.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Ancora bend, Bobo Milanović i Dejo Drašković. Pokrovitelj manifestacije je Mjesna zajednica Baošić.

Picerija i restoran

Predsjednica, Borka Damjanović kazala je da Mjesno udruženje žena Baošići osnovano na inicijativu Mjesne zajednice .Njoj je predloženo da osnuje udruženje, odnosno da okupi žene, kako bi se družili i organizovale korisne aktivnosti.

–      Tako je sve počelo. Danas već brojimo preko 100 žena članica –  kazala je ona.

Udruženje je posebno angažovano na spremanju i prženju ribe na “Fešti od mimoze, ribe i vina”, kao i na turističkim feštama u organizaciji MZ Baošići. Damjanović je kazala da sve žene rade na volonterskoj osnovi, odnosno da dnevnice koje su im namjenjene za angažovanje na feštama skupljaju u kasu Udruženja.

Pored toga, Udruženje se finansira od članarina. Visina članarine je 10 eura na godišnjem nivou.

Nakon prošle ljetnje sezone, Udruženje je za žene koje su bile agažovane na spremanju ribe, organozovalo besplatan izlet na Ohridsko jezero. U nekoliko navrata organizovalli su i humanitarne akcije.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code