Početna Društvo Prvo ispitivanje kolektorskih cijevi i šahtova, pa tehnički prijem

Prvo ispitivanje kolektorskih cijevi i šahtova, pa tehnički prijem

12

Početkom sljedeće nedjelje na prioritetnoj dionici kolektora od Forte Mara do Meljina počeće ispitivanje položenih cijevi, kako bi se utvrdilo je li sve urađeno po projektu i da li dionica može dobiti tehnički prijem. Kako Radio Jadran saznaje, za taj posao lokalna uprava angažovala je geodetsku firmu Geodata d.o.o. iz Herceg Novog.

Njeni predstavnici jutros su obišli dionicu, a od sljedeće nedjelje, uz pomoć gradskog Vodovoda, počeće konkretni radovi.

Ispitivanje kvaliteta obavljenog posla u kanalizacionim cijevima i šahtovima sastoji se iz više djelova, geomehaničkih i geodetskih, te snimanja kamerom, da bi se utvrdili eventualni nedostaci, propusti i slično. Ispitivanjem će biti utvrđena visina kota i padova na dionici, sa šahtovima i položenim cijevima i eventualna odstupanja od projektnog rješenja.

Posao na ovoj dionici trebalo bi da potraje dva mjeseca, nakon čega će isti postupak krenuti na ostalim dionicama duž rivijere.

Na ovaj način lokalna uprava, između ostalog, želi da dokaže da su bez osnova potraživanja Ćeltikćoglua koji je za izgradnju kolektora tražio odštetu od Opštine u visini od 9 miliona eura.

Podsjetićemo da je Opština taj iznos osporila, najavljujući da će formirati svoj odštetni zahtjev prema Ćeltikćogluu, jer se ugovoreni projekat od 18.5 miliona eura, umjesto dvije, „rastegao“ na šest godina.

Potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović, ranije je kazala da ovakvim zahtjevima izvođač samo prolongira puštanje u rad kolektora, u čiji kvalitet je konstantno postojala sumnja, budući da lokalna uprava nije imala direktnog predstavnika na terenu tokom trajanja radova.

12 Komentari

 1. Ovo je najveci skandal u Gradu.
  Geodata je snimala po nalogu Nadzora postavljanje cijevi. Zar sada ponovo?
  Koje su ovo mutne rabote? U posao oko kolektora treba ukljuciti Tuzilastvo. Imali bi posla. Konacno zbog svega neko treba da odgovara.

 2. 18.milona proekat i oni nisu imali svog predstavnika. A imali ko da odgovara za taj propust. Dali bi se ponasali tako da je vas licni novac u pitanju. Nemam reci kojim bi vas castio. Vi ovim potezom pokusavate sebe da opereta na kraju ce morati neko da odgovara radi se o velikoj kolicini novca koja ne moze proci bez kazne.

 3. zamisli sad kada se desi da je dionica od forte mare do Hotela Plaža u kontra padu 😀

  Taman dovoljno dobar razlog da se popravi i ono loše popločanje ;D

  Bravo kreteni!

  12
  1
  • Procenat. Njihovi sve eminentni izvodjaci su iz albanije i turske a na kraju ce se ispostaviti da je firma naseg nesposobnjakovica koji je samo registrovo firmu da bi to izgledalo pompeznije.

 4. Strašno, ovo je za Ginisa, znači i sledeća sezona bez kolektora.Pa postavlja li iko ovoj gospođi šta ona to radi? Ona je prošle godine obećala u decembru da je sve gotovo,o čemu se radi,ona definitivno nikada ne govori istinu!!! Da li neko misli o građanima,asfaltirate seoske funkcionerske puteve ,a kolektor bez koga ne može ništa da normalno funkcioniše ,stavljate po strani .Ima li nas građana da dignemo ustanak protiv ovih uhljeba??? Baš me briga koje su stranke, nacije i vjere !

  26
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code