Početna Sport Prvo revijalno takmičenje u “Stand Up Paddling”-u Bijeloj

Prvo revijalno takmičenje u “Stand Up Paddling”-u Bijeloj

1

Turistička organizacija Herceg Novi i SUP klub “Kayak”, u saradnji sa predstavnicima Mjesne zajednice Bijela priredili su prvo revijalno takmičenje u Stand Up Paddling-u.

Na plaži pored bazena u Bijeloj, nedaleko od bivšeg Brodogradilišta, okupilo se čak 40 takmičara. Nadmetali su se u dvije starosne kategorije i upriličili hepepning za sve zainteresovane starije od 9 godina.

Takmičenje, u obje kategorije se sastojalo od dvije polufinalne trke nakon koje su slijedila finala. Svim finalistima su uručene zahvalnice, dok su oni najbolji bili okićeni medaljama.

Svemu je prethodila jednočasovna obuka, te prema riječima osoblja iz SUP kluba “Kayak”, zainteresovani su pokazali zavidan talenat i veliko interesovanje za ovaj sve popularniji sport.

Turistička organizacija Herceg Novi i SUP klub “Kayak “ planiraju da slična takmičenja i obuke održavaju duž hercegnovske rivijere. Zato pozivaju sve zainteresovane da prate najave dešavanje na društvenim mrežama i web portalu.

Inače, SUP (Stand Up Paddling) korijene vuče s poznate surferske oaze Waikiki na Havajima. U tradicionalnom surfanju osoba stoji na dasci i pokušava održavati ravnotežu na valovima, a danas koristi vesla kako bi brže uhvatila val. Veslanje na mirnoj vodi je za sve uzraste, a za one malo hrabrije i bolje fizičke spreme, veliki je gušt hvatanje u koštac s valovima. Inače, paddling može biti i vrsta treninga, aerobika, ali i meditacije.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code