Prvo veče 31. HFF Montenegro film festivala: Četiri projekcije

Prvo veče 31. HFF Montenegro film festivala: Četiri projekcije

4
Podijeli

U okviru prve večeri 31. Hercegnovskog filmskog festivala – Montenegro film festivala, publika će biti u prilici da pogleda 4 projekcije, 2 na Kanli kuli i 2 na tvrđavi Forte Mare.

Festival će, kako je već saopšteno, večeras u 21 h otvoriti makedonski reditelj Milčo Mančevski na Kanli kuli, dok će filmski program započeti regionalnom premijerom filma “Muškarci ne plaču”, reditelja i scenariste Alena Drljevića.

Picerija i restoran

Igrani film “Muškarci ne plaču”, prvijenac je reditelja i scenariste Alena Drljevića, a osvojio je dvije nagrade na 52. Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je imao i svjetsku premijeru u okviru glavnog takmičarskog programa. Film je osvojio nagradu “Europa Cinemas Label” za najbolji evropski film u glavnoj konkurenciji.

“Muškarci ne plaču” govori o sudbinama nekadašnjih vojnika u Bosni i Hercegovini. Film pripovijeda priču o desetorici ratnih veterana, s različitih strana, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji su nekada pripadali vojskama koje su ratovale jedne protiv drugih u ratovima devedesetih na području bivše Jugoslavije, okupljenih na mirovnoj radionici, koju organizira jedna organizacija u udaljenom planinskom hotelu. Neke od uloga tumače Emir Hadžihafizbegović i Boris Ler, koji bi večeras trebalo da se pojave na kuli.

Na istom mjestu, od 23.15 h, biće prikazan film “Redoubtable”, Michela Hazanaviciusa, koji je ujedno pisao i scenario. Riječ je o ljubavnom filmu, drami, a glavnu ulogu igra Luj Garel. Premijerno je prikazan ove godine na Kanskom festivalu. Film donosi priču o aferi režisera Žan Luk Godara i Ane Viazemski ’60-ih godina prošlog vijeka.

Na Forte Mare, od 22 h, biće prikazan film “Happy end” , Michaela Haneke. Riječ je o porodičnoj drami u Kalaisu sa evropskom izbjegličkom krizom kao pozadinom priče. Prvi put je prikazan u maju na Kanskom festivalu. Uloge tumače Isabelle Huppert , Jean-Louis Trintignant i Mathieu Kassovitz .

Od 23.50 h takođe na kuli Forte Mare biće prikazan film “Loveless”, Andreja Zvjaginceva. Riječ je o drami koja je na ovogodišnjem festivalu u Kanu osvojila nagradu žirija. Film donosi priču o dva odvojena roditelja koji su izgubili mladog sina i pokušavaju da ga pronađu. Uloge tumače: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov, Marina Vasilyeva i Andris Keišs.

Za one koji neće biti u prilici da pogledaju projekcije na tvrđavama, filmovi “Redoubtable” i “Loveless” biće prikazani sjutra u repriznom terminu, u velikoj Sali Dvorane Park, od 14, odnoso 17 h.

Karte za festival u prodaji su na biletarnici Dvorane Park, odnosno na kulama. Radno vrijeme biletarnice u Dvorani Park je svakog dana od 9 do 12 i od 17 do 19 sati. Od 1. avgusta, ulaznice za filmove koji se te večeri prikazuju na Kanli kuli, kupovaće se na ulazu kule, od 20 h.

Ulaznice za filmove koji se prikazuju na tvrđavi Forte Mare, prodavaće se na tvrđavi od 9 do 23 sata. Cijena ulaznice za oba filma po večeri je 4 €. Kompleti ulaznica se mogu kupiti do 1. avgusta, a cijena za filmove na Kanli kuli je 21 €, dok je za filmove na Forte mare 18 €. Za filmove u dokumentarnoj i studentskoj selekciji, ulaz je slobodan.

4 Komentari

 1. Prešo 01.08.2017. 11:38 at 11:38

  Ko je potpisao i stavio pečat na riješenje od 120 dB u Igralo.
  To je tema koju gradjani igala čekaju.
  Puno ime i prezime.

  7
  1

Ostavite komentar

*

code