Početna Ke Nova Prvomajski uranak sjutra na Podima, ako “pusti” vrijeme

Prvomajski uranak sjutra na Podima, ako “pusti” vrijeme

3

Tradicionalna sportsko zabavna manifestacija – Prvomajski uranak, koja se svake godine 1. maja održava na Podima, u parku Čipovina, još nije sasvim izvjestan, budući da su najavljeni nepovoljni vremenski uslovi, što ne ide na ruku domaćinima.

U Mjesnoj zajednici Podi i Opštini Herceg Novi, koji su organizatori, nastoje, ipak, da se ova višegodišnja tradicija ne prekine i da sjutra na Praznik rada, 1. maj svi posjetioci uživaju u sportskom i zabavnom programu.

Ukoliko vrijeme posluži, program bi trebalo da počne u 10 h, nastupom KUD-ova Igalo i Sloga. Nakon toga uslijediće finale malog turnira u fudbalu, u kojem ove godine učestvuje čak 16 ekipa.

Pored fudbala, neće izostati ni takmičenje u tradicionalnim disciplinama – bacanje kamena s ramena i skok u dalj. U međuvremenu, svi koji žele, moći će i da roštiljaju.

Kako su nam kazali u Mjesnoj zajednici Podi, zbog lošeg vremena, ali i obaveza učesnika, otkazan je nastup Mjesne muzike Đenovići, kao i trail trka.

Inače, proteklih dana članovi Mjesne zajednice Podi u saradnji sa ekipom Sektora za održavanje zelenila u Komunalno stambenom preduzeću uređivali su park Čipovina. Obavljeno je krčenje podrasta šume, košenje, grabuljanje i odvezen zeleni otpad. Pokošene su površine uz pristupni put, oko crkve i stadiona, kao i plato ispred stadiona. Uklonjen je osušeni i truli čempres kod Crkve Sv. Sergija i Vakha.

Postavljeni su novi tobogani, klackalice, ljuljaške, pa se u MZ Podi nadaju dobroj posjeti.

3 Komentari

    • Kamemolom radi, Podjani isplaćeni ne bune se više. Ko je prodao milione kunika kamena i šljunka iz Kamenoloma ovima u Lazzuro po 1. euro kunik. Zna li ko.

  1. Samo sto vise kulturnih i sportskih desavanja da ova djeca ne gledaju i ne slusaju stalno o kriminalu. A po ovoj internet prognozi kise nema, ili je ima bas malo.

    15
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code