Pumpe za vodu ostale bez struje, a viši djelovi Herceg Novog bez...

Pumpe za vodu ostale bez struje, a viši djelovi Herceg Novog bez vode

4
Podijeli

Područje Herceg Novog, odnosno II i III zona snabdijevanja, već više od dva sata su bez vode, ili sa slabim dotokom, budući da je prekid u snabdijevanju električnom energijom prouzrokovao prestanak rada pumpi za vodu.

S obzirom da struja dolazi fazno po gradu, te da su recimo Zelenika i pumpa Opačica i dalje bez struje, direktorica Vodovoda, Olivera Doklestić objašnjava da je, uglavnom, nestanak struje prouzrokovao i nestanak vode:

Picerija i restoran

„Prva zona ne zavisi od snabdijevanja strujom i oni imaju vodu. Problem su II i III zona – do 120 i 180 m, kao i zone iznad. Za oko pola sata očekujemo dotok vode u Orjenskom bataljonu i Toploj II. Španjola je puštena u rad, a problem su nam više zone pumpanja iznad Sušćepana i zona koja se snabdijeva iz rezervoara Podi. Čim se rezervoari pripune, očekujem za jedno dva do tri sata da bi voda mogla biti u cijevima. Kad se zadovolji rezervoar Španjola, voda dalje ide ka Podima. Rezervoari na Sušćepanu su ispražnjeni, pa ako struja više ne bude nestajala, vjerujem da bi II i III zona za dva do tri sata mogle dobiti struju“, navodi ona.

Rezervoari u II i III zoni su prazni, jer se u međuvremenu nijesu mogli pripunjavati , bez struje , “sve je išlo na gravitaciju“, plastično objašnjava Doklestić.

Tehnička ekipa Vodovoda i kanalizacije trenutno je na Opačici u Zelenici.

4 Komentari

  1. Rivijera visocije zone nemaju ni struje ni vode. Ovi iz CEFIS. Elektrodistribucijs počeli radove na mrezi prije bure i pošto nemaju rsfnika dovoljno jer to
    radi privatnik iz NK došlo je do problema. Nikoga nije briga.

Ostavite komentar

*

code