Početna Društvo Pun mjesec i bića narodnih priča zagolicala maštu

Pun mjesec i bića narodnih priča zagolicala maštu

0

“Nad Bokom po mjesečini” održan je treći put u okolini Kamenog, u hercegnovskom zaleđu, u okviru koga su organizatori, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, u jednom događaju spojili noćnu šetnju, istorijske priče, gastronomiju, a na kraju i prezentaciju posvećenu mjesecu i fantastičnim bićima našeg zaleđa. U porti Crkve Sv. Jovana goste su dočekali članovi Viteškog društva Sv. Stefan sa bakljama u rukama, stvorivši atmosferu za pamćenje, saopšteno je iz lokalne uprave.

Preko osamdeset okupljenih, podijeljenih u 3 manje grupe, a predvođeni vodičima iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, odnosno planinarskog kluba “Subra”, prvo su obišli pod sjajem izlazećeg mjeseca 3 okolna vidikovca-isturene tačke sa perfektnim pogledom na ulaz u Boku Kotorsku, a koja su ujedno memorijalna mjesta koja nas vraćaju u vremena njihove vojne upotrebe. Srećom, Tajno brdo, Gručalica i šira zona Šiloboda, danas su isključivo atrakcije aktivnog turizma zaleđa.

Picerija i restoran

Po povratku na Kameno, učesnici su isprobali domaće kamenske priganice, ali i one iz Jokine kužine, namjenski pravljene da se uklope u jezovitu temu prezentacije: “Fantastična bića hercegnovskog zaleđa, mjesec i mjesečina”, koju je pripremila Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a ozvučenje je obezbijedila “Cicak akustika”.

Još jednom se pokazalo da blisko okruženje Herceg Novog takođe može biti atraktivna pozornica različitih dešavanja, a najbolja potvrda je preko 80 učesnika, među kojima je bilo i turista kao i stranih državljani koji su uživali u raznolikom programu. U događaju je, između ostalih, učestvovala i Turistička organizacija Herceg Novog, koja se postarala za dodatno afirmisanje dešavanja preko angažovanja stranih blogera-učesnika u III izdanju “Nad Bokom po mjesečini”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code