PUNIM JEDRIMA NADE OD ŠKVERA DO PORTLAND HARBOUR

PUNIM JEDRIMA NADE OD ŠKVERA DO PORTLAND HARBOUR

70
0
Podijeli

mico1Strpljivo, s osmjehom, poput kakve velike glumačke zvijezde Milivoj Mićo Dukić, sinoć u cafe baru „Nautica“ na Škveru, družio se sa svima. Bio je domaćin i zvijezda večeri, zajedno sa Dženifer i Mirkom Kosićem, vlasnicima „Nautice“, koji su inicirali donatorku žurku za Dukića i animirali Novljane da dođu i pomognu odlazak Dukića na Olimpijske igre.

Bilo je vremena za razgovor sa Mićom ko god je to htio, a slikanje ispred njegove fotografije sa potpisima Novljana za srećan put u London bila je draga ’’obaveza’’.

Picerija i restoran

– Nemam treme, mada nisam siguran hoće li tako ostatiti i kako ću odreagovati kada počne olimpijska ceremonija, ali trudim se da ostanem čvrsto na zemlji i da me ništa previše ne ponese – kaže za Radio Jadran mladi Dukić.

Prvi ciklus priprema je odrađen u Francuskoj na seniorskom evropskom prvenstvu gdje je Mićo, bio na 26. mjestu, što kako kaže, nije loš uspjeh, a 7 dana treninga prije toga služi da se održi postignuta forma, tokom dvogodišnjeg takmičenja.

– Sada sam fokusiran na pishičku pripremu, ne idem kao turista u London, želim da pokažem i dam najviše na Olimpijadi, imam svoj cilj i ka njemu stremim – jasan je novski jedriličar.

Žurka koja je upriličena u cafe baru Nutica, njega čini veoma ponosnim jer to je velika stvar kad je grad uz vas.

mico2A Novljanima, mora se priznati, te večeri zaista nije bilo teško da se okupe u velikom broju i turom pića upotpune Mićov budžet za London.

– Ovo što se večeras događa za mene mnogo znači, daću sve od sebe da se dokažem među 49 najboljih jedriličara svijeta – kaže Dukić.

Znam da neće biti lako, jer to su nabolji u mojoj klasi, ali znam šta mogu.

Uz njega na Olimpijadi biće splitski trener Vedran Mandić, mjesta za veću pratnju nije bilo ali ni to Miću neće biti problem.

– Fokusiran sam samo na takmičenje i ne dozvoljavam da me bilo šta uzdrma, pa čak ni takvi putni ’’problemi’’.

Takmičenje u jedrenju počinje 25. jula u Weymouth Bay and Portland Harbour. Dukić se nada da će poći prije ostalih crnogorskih takmičara koji odlaze 25. jula.

– Dobio sam poziv Crnogorskog Olimpijskog komiteta da kao i ostali crnogorski sportisti (33) budem u Vili Gorica 20.07.2012 na svečanom ispraćaju – kaže s ponosom Mićo, ne krijući zadovoljstvo zbog velikog uspjeha koji je postigao i on, ali i ostali Novljani.

Želim da nam se pridruži i Danka Kovinić, držim joj fige da joj stigne ”wild card’’.

Mi smo pravi ambasadori Herceg Novog – poručio je Mićo na kraju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code