Početna Ke Nova “Punom forcom, jer mimoza je”: U parku Boka koncert više od 60...

“Punom forcom, jer mimoza je”: U parku Boka koncert više od 60 mladih muzičara

5

Program 51. Praznika mimoze biće nastavljen sjutra ujutru II segmentom programa, nazvanim „Punom forcom, jer mimoza je“, a pred posjetiocima je dosta muzičkog programa, uz sportske sadržaje – Turnir briškule i trešete i picigin.

Sve počinje sjutra ujutru u 11 h, za kada je predviđen defile i koncert više od 60 mladih bleh muzičara koji će prodefilovati od glavnog gradskog trga Nikole Đurkovića do Dvorane Park, gdje će biti upriličen koncert.

Riječ je o uzvratnoj posjeti muzičara iz njemačkog Babenhausena i Lobeca u Poljskoj, sa kojima će nastupiti i muzičari Gradske muzike Herceg Novi. U toku su intenzivne probe u Dvorani Park, a ukoliko vrijeme ne bude išlo na ruku domaćinima, koncert će biti održan u Dvorani Park, kazala nam je Milina Kovačević iz JUK Herceg Festa:

„Učestvuju orkerstri iz Babenhauzena – oblast Švabija, u kojoj postoji oko 150 omladinskih orkestara. Iz više orkestara učestvovaće po jedan ili dva muzičara tj predstavnika, uzrasta od 13 – 19 godina, koji čine „reprezentaciju“ Njemačke. Iz Lobeca je stiglo 25 muzičara, dok će Crnu Goru – Herceg Novi predstavljati desetak muzičara“, navela je Kovačević.

Na programu će biti melodije sa Balkana, a orkestrima diriguju dva dirigenta iz Njemačke, jedan iz Poljske.

Posjeta njemačkih i poljskih muzičara rezultat je uzvratne posjete, gdje je Gradska muzika nastupala protekle dvije godine na smotri bleh orkestara u Lobecu, odnosno radionicama za mlade muzičare u Babenhausenu. Svake godine domaćin je druga zemlja, ove godine Crna Gora – Herceg Novi, tačnije JUK Herceg Fest. Njemački i poljski muzičari borave u Herceg Novom tri dana a domaćini su se potrudili da ih upoznaju sa gradskim znamenitostima, ističe Kovačević:

„U programu susreta provode zajedničko vrijeme uz igre i obilazak grada i Boke. Njemačka grupa je u dolasku obišla Cetinje, Kotor i Perast. Danas će obići tvrđave, Galeriju i Muzej Mirko Komnenović i Josip Bepo Benković, Stari grad, za sjutra je planiran zajednički izlet do Avanturtističkog parka i drago nam je da im je vrijeme ide na ruku i sve mogu obići bez kišobrana“, navela je Kovačević.

Program završava sjutra veče predavanjem Priča o južnjačkom roku u organizaciji The Allman brothers band-a, u bistro lounge baru Bellavista & Jim Beam od 20 h.

Za petak, 28. februara, u 18 h, na Trgu Nikole Đurkovića zakazan je koncert 4 tribute benda, koji će repertoarom evocirati uspomene na velika imena svjetskog popa i roka, na prvom mjestu „kralja popa“ Michaela Jacksona, zatim Jamesa Brown-a, Red Hot Chilli peppersa….

Subotnji program otvara II Mimozin turnir u briškuli i trešeti koji će se i ove godine održati u konobi Kantula na Toploj, a početak je najavljen u 10 h. Za subotu veče najavljen je koncert Novljanina, Vlada Georgieva na platou ispred Hotela Igalo, od 21 h.

Jedan od posjećenijih programa praznika svakako je tradicionalna mediteranska igra picigin, koja će se i ove godine igrati na kupalištu Raffaelo na Toploj. Takmičenje počinje u 11 h, a za dobar štimung i ove godine pobrinuće se Goran Karan i Weekend warriors.

Od 21 h u hotelu Lazure u Meljinama počeće Bal pod maskama, a goste će zabavljati Ana Štajdohar sa bendom.

Program mimoze nastavlja se 3. marta, kada počinje segment programa „Ljubav u vrijeme mimoze“, predstavom Centra za kulturu Tivat – Bokeški D-mol. Predstava će biti odigrana u Dvorani Park u 20 h.

5 Komentari

  1. “Priča o južnjačkom roku u organizaciji The Allman brothers band-a, u bistro lounge baru …” – Allman Brothers Band долазе да нам причају о Јужњачком року, људи па то је дивно!!! Баш се радујем … иовако ми је већ досадила сваке године та Естрада и њени јунаци на Празнику мимозе, а сад долази овај чувени амерички бенд са свом опремом да се смјесте код “Американца” на Белависту. Сјајно!!!

    8
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code