PUP-om Herceg Novog predložena zaobilaznica od Zelenike do Bijele

PUP-om Herceg Novog predložena zaobilaznica od Zelenike do Bijele

21
Podijeli

Opština Herceg Novi će se razvijati kao opština turizma i kulture i mjesto podsticanja razvoja “zelene” ekonomije, ravnomjernog teritorijalnog razvoja, racionalnog korišćenja neobnovljivih resursa i optimalnog korišćenja obnovljivih resursa. Turizam je planiran kao glavni pokretač razvoja, u svim rejonima. To se, između ostalog, navodi u Prijedlogu PUP-a opštine Herceg Novi, koji će ove sedmice, treći put, biti dostavljen lokalnoj upravi, na korekciju.

Radi obezbjeđenja bolje saobraćajne povezanosti planirana je zaobilaznica Zelenika-Kumbor-Đenovići-Baošići-Bijela, koja ima višestruku ulogu, odnosno tranzitnu i ulogu saobraćajnice koja opslužuje naselja.

Picerija i restoran

– Od naročite važnosti je da se prilikom svih detaljnih razrada ovog prostora obezbijede odgovarajuća rješenja za mirujući saobraćaj i planira adekvatna mreža lokalnih saobraćajnica kroz naselja.

Izdvajanje rejona – centralna rivijera, koja obuhvata nasljelja Kumbor, Đenoviće i Baošiće, proisteklo je iz preuzetih obaveza u upravljanju i planiranju prostorom morskog dobra, te obezbjeđenja kontinuiteta u planiranju.

U tom smislu ovaj rejon je nezavisan i za njega se iz dokumenata višeg reda preuzimaju smjernice za sprovođenje,  ali se, ipak,ne može posmatrati nezavisno od kopnenog prostora na koji se naslanja.

21 Komentari

 1. Niste u stanju ni ovaj put od igala do meljina srediti. Prolazimo kroz grad svaki dan, sve veće rupe se pojazuju. A kamoli neke obilazni e narode narode!

 2. Lipci/Morinj – Kameno/Podi pa tako dalje do puta Mokrine – Mojdez – Sutorina , izmedju ostalog povezuje i dvije granice, a svako vece naselje sa ove strane ima alternativu.
  Samo je potrebno napraviti dobar tranzitni put..

  3
  1
 3. Ne dirajte nam Zeleniku dovoljno smo vode imali!
  Samo nam nedostaje neki strucnjak da nam obilaznicom zatvori kakav kanal koji godinama odvodi vode sa brda pa da poplutamo potpuno!

 4. Recite da se salite,rjesavate dionicu puta koja apsolutno nije problematicna,zamislite kad se sastavi magistrala i obilaznica sta ce se desavati prema herceg novom!

  19
  2
 5. Zaobilaznica ima smisla samo ako je auto put. I današnja magistrala je bila zaobilaznica u odnosu na donji put, ali čim put prođe, počinje gradnja okolo i to više nema smisla kao obilaznica.

  16
  • Tačno tako.
   Putni pojas je 6-9 magistralom, Opštinska zemlja,eksproprisana i plaćena vlasnicima.
   E sad prođite magistralom od petlje u Igalu do semafora.Garaža na poslivni prostor i obrnuto.
   Mic po mic, doći će do bijele crte.
   Pitam kako neko može dobiti dozvolu za rad na tuđoj zemlji.
   Za Katastar i opštinske organe.
   U Španiji kad je pao Franko i krenuo EU kapital par godina su rušili.
   A kod nas niti će ko padati, niti će se rušiti, niti doći ozbiljan i čist investitor.

  • Ajde ne kvari, a baš smo lijepo maštali.
   Ja već zamišljam kamione, kombije i one AA, kojima se žuri, tom obilaznicom, a strance sa kabrioletima kako polako idu ovim sadašnjim putem i uživaju u razgledanju.
   A ti me prekinu….

   13

Ostavite komentar

*

code