PUT KA OSNOVNOJ ŠKOLI “DAŠO PAVIČIĆ” TREBALO BI DA BUDE SANIRAN DO...

PUT KA OSNOVNOJ ŠKOLI “DAŠO PAVIČIĆ” TREBALO BI DA BUDE SANIRAN DO KRAJA APRILA

141
0
Podijeli

Dugo očekivana i isto toliko najavljivana rekonstrukcija dijela puta ka Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” na Toploj, mogla bi uskoro početi s obzirom da je na tenderu izabran izvođač radova, nikšičko preduzeće “Temko” d.o.o..

Procijenjena vrijednost investicije je 50.000 eura. Predviđeno je da saobraćajnica bude široka četiri metra sa ivičnjacima i odvodnim kanalima.
U planu je i rekonstrukcija parkinga, ali to se u okivru ovih radova neće izvoditi, već će najveći problem odvođenja otpadnih voda biti regulisan na povoljniji način. Stepenište koje od Tople vodi ka školi tokom rekonstrukcije puta biće obnovljeno, jer je u izuzetno ruiniranom stanju. Jedan od predloga jeste da se postojeće ploče, od kojih je veliki broj veoma oštećen, zamijene novim ili da se stepenište betonira posebnom vrstom betona koja je kvalitetna. Plan je da radovi budu završeni do 20. aprila.
Osnovna škola “Dašo Pavičić”, projektovana je davne 1969 godine, i najveća je u hercegnovskoj opštini sa 1.200 učenika.
Sagrađena je 1971. godine, a često se napominje da od tada prilaz školi nije uređen, iako je projekat zaobilaznice urađen ’99 godine kako bi se obezbjedila potrebna sigurnost djece. Djelimična sanacija urađena je 2005. godine.
Ova škola je i kandidat za Program energetske efikasnosti u javnim zgradama, za čiju realizaciju je zaduženo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a rezultati tog tendera biće poznati u aprilu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code