Početna Društvo Putni pojas na Luštici nema ko da pokosi

Putni pojas na Luštici nema ko da pokosi

3

Sektor za održavanje zelenila Komunalno stambenog preduzeća posljednjih dvadeset dana uveliko je angažovan na sređivanju zelenog, putnog pojasa, ali i orezivanje zelenila u prigradskim naseljima.

Ipak, zbog nedovoljnog broja radnika, ne mogu da stignu do svih javnih površina. Zbog toga, mještani hercegnovskog dijela Luštice negoduju, jer, kako su nam kazali, stanje puta na Luštici prelazi svaku mjeru nemara i nerada.

Picerija i restoran

„Putni pojas nije okošen, nije pomjereno kamenje i šut koji se odranja. Mještani buše gume, grebu kola, školski autobusi jedva prolaze, a turistički otkazuju dolaske, jer ne mogu proći, a da ne ogrebu vozilo“, tvrde neki od njih koji su nam se obratili.

Uz to kažu da radnik na održavanju zelenila ne obavlja adekvatno posao.

V.d. direktorica Komunalno stambenog, Jasmina Konjević kaže da zna za problem na pojedinim dionicama, ali da čine sve što mogu:

„Pojas koji održavamo dug je 24 km, imamo jednog uposlenog, jer nijesmo u mogućnosti da angažujemo više. On ima svu potrebnu mehanizaciju, međutim, ne može da postigne. Najkritičnije nam je u Brgulima i Eracima, ali tamo ćemo krajem mjeseca poslati više ekipa, koje će urediti prilaz selima, ali i detaljno „preći“ naš dio Luštice“, obećava Konjević.

Prema njenim riječima, po Planu i programu je održavanje samo glavne trase puta, ali će prije sezone urediti i pojase do sela Brguli i Eraci.

Sa druge strane, ona navodi da sličan problem imaju i na tivatskom dijelu Luštice, koji je, kako kaže, u lošijem stanju nego hercegnovski.

„Pored toga, konstantan problem imamo i sa kamionima čija nosivost prelazi dozvoljenu, pa put puca. Ne znam ni sama koliko smo puta postavljali znakove o dozvoljenoj nosivosti, ali ne prođe dan ili dva, nađemo ih iščupane, bačene pored puta“, navodi ona.

Podsjetićemo, tokom protekle sedmice, Sektor za održavanje zelenila uređivao je zeleni putni pojas u Zelenici, Ilijinom parku u Igalu, putni pojas u Mojdežu, Omladinskom parku u Herceg Novom, magistralni pojas, zatim kod crkvi u Svrčugama i Mandićima. Čini se , međutim, da je mnogo više onih loklaiteta gdje još nije stigla njihova kosilica , ne samo na Luštici nego i kroz centar grada , kao i velika naselja poput Gomile, ili duž rivijere.

3 Komentari

  1. Kakve lazi ove Jasmine ko ne zivi ovamo nema pojma kakva je put katastrofa neokosen i neociscen. Nije da radnik ne moze stic no ne radi apsolutno nista. Prima pare za lezanje a Jasmina ga stiti.

    6
    3
  2. Raspad je sistema u opštini,jedno što rade su litije i crkveni obredi,ništa više ne funkcioniše.Mislio sam da će Krušo biti najgori ali zamjena mu je još jača od njega. Strašno !!! Bio sam u urbanizmu to je tek ludilo j… lud zbunjenog ili oni rade dobar posao za sebe !

    24
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code