Početna Turizam Putnici s kruzera sa PCR laboratorijom mogu u Crnu Goru

Putnici s kruzera sa PCR laboratorijom mogu u Crnu Goru

6

Turisti sa kruzera, koji budu imali PCR testove, moći će da ulaze u Crnu Goru. Ministri unutrašnjih poslova, zdravlja i ekonomskog razvoja, Sergej Sekulović, Jelena Borovinić Bojović i Jakov Milatović saglasili su se da treba dozvoliti ulazak putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, kaže se u saopštenju, nakon radnog sastanka o pripemama za turističku sezonu.

Razmatrani su uslovi za ulazak stranaca i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja i neophodnog testiranja u hotelima.

Posebno je bilo riječi o proširivanju i jačanju kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u pandemiji koronavirusa.

Konstatovano je da je cilj olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji.

„Ocijenjeno je i da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila“, navodi se u saopštenju.

Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen narednih nekoliko dana.

6 Komentari

 1. Kruzeri ne mogu u Zeleniku jer Mulo nije ureűeno za putnike – ima tri godine priča se samo o autobuskoj stanici Igalo. Na Mulo trebaju policijska i carinske prostorije sa sanitarijama. A obavezno i autobusi.

  10
  • Prethodna je vlada zelenicku i risansku luku oznacila kao luke za terete, ne za putnike. Nesto treba mjenjati, promjene krecu od nase inicijative.

   7
   1
   • Onomad, kad je kruzer sidrio pred Zelenikom, opštinari su navijali za Bijelu a Katić skroz za autobusku stanicu Igalo. Baš tako kad se Zelenčari ne bune.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code