Početna Sport PVK Jadran Carine novi ambasador Fonda za Zapadni Balkan

PVK Jadran Carine novi ambasador Fonda za Zapadni Balkan

1

Ugovor o donaciji Fonda za Zapadni Balkan za podršku povezivanju četiri vaterpolo kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore potpisali su juče u Tirani direktor PVK Jadrana Carine, Miloš Mračević i direktor Fonda, Gjergj Murra.

Kako je saopšteno iz uprave Jadrana, projekat je vrijedan 23.260 eura, od čega će 10.800 biti od sredstava iz Fonda.

Jadran Carine je kandidovao projekat regionalne saradnje, zajedno sa VK Vojvodina, VK Skopje i VK Banja Luka.

– Klubovi će šest mjeseci sprovoditi zajedničke aktivnosti u oblasti razmjene prakse i iskustava u vaterpolu. Kruna projekta je realizacija zajedničkog turnira za mlađe selekcije u Herceg Novom – saopšteno na sastanku.

Direktor crnogorskog šampiona, Miloš Mračević rekao je da će se Jadran potruditi da bude odličan domaćin turnira. Dodao je da Jadran posebno raduje to što će svi zajedno implementirati projekat koji je usmjeren na one najmlađe u sportu.

Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima i institucijama. Uz sportske uspjehe, doprinosi i društvenom razvoju lokalne zajednice.

Jadran Carine je jedan od 24 institucije i organizacije sa kojima su potpisani Ugovori o donaciji, u selekciji od preko 250 kandidovanih projekata.

Cilj Fonda za Zapadni Balkan je pružanje finansijske podrške aktivnostima, u bilo kojem području, koje doprinose regionalnoj i međunarodnoj saradnji.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code