Početna Naslovna PVK Jadran obilježava 99 godina rada: Jadran je kuća svih nas

PVK Jadran obilježava 99 godina rada: Jadran je kuća svih nas

3

Dodjelom plaketa počasnim i zaslužnim članovima PVK Jadran za generaciju rođenu od 1970. – 1979., PVK Jadran obilježio je sinoć 99 godina postojanja i rada na bazenu Jadran. Prigodna proslava održana je uz manji broj zvanica zbog poštovanja aktuelnih epidemioloških mjera.

U uvodnoj riječi, predsjednik skupštine kluba Boro Mračević objasnio je da su prošle godine bili spriječeni da organizuju tradicionalno druženje zbog epidemije korona virusa, pa je sinoć bila prilika da se prisjete i onih koji više nijesu sa nama:

„Prije svega Ivana Ivice Zubera, Dejana Dečana Dabovića i Melanije Erdevički koji su ostavili neizbrisiv trag u našem klubu. Na današnji dan obilježavamo tačno 99 godina od dana osnivanja Sportskog kluba Jadran koji je u svom sastavu od samog početka imao plivačku sekciju, a vaterpolo osnovanu 4 godine kasnije“, kazao je između ostalog Mračević.

Predsjednik kluba, dr Đuro Marić, poručio je da je Jadran „kuća svih nas, koja se zida kamen po kamen“:

„Ona danas predstavlja jednu ozbiljnu piramidu hercegnovskog i crnogorskog sporta koja svim drugim kolektivima predstavlja uzor. Jadran ne čine pojedinci nego kolektiv svih onih generacija koje su dale sebe i prekoračili prag Jadrana“, istakao je Marić.

U sklopu obilježavanja dana kluba uručene su plakete počasnim i zaslužnim članovima kluba.

Plaketu zaslužnog člana kluba dobili su: Đuro Ćetković koji je obavljao funkciju predsjednika kluba 5 godina (1990.-1994.) i bio član uprave kluba 10 godina, Dragan Bošković dugogodišnji član uprave kluba, te u periodu 1993.-1997. godine predsjednik Izvršnog odbora kluba, Dejan Mandić član uprave kluba punih 10 godina (2004.-2014.), Milan Bato Đurović – čovjek koji je u najtežim vremenima prepoznao interes mladih plivača i vaterpolista Jadrana i bio na čelu kluba od 1993. do 1997. godine, te dugogodišnji članovi uprave i skupštine kluba: Željko Tafra, Krsto Spaić i Nikola Perišić.

Najprestižnije priznanje kluba, zvanje počasnog člana kluba Jadranašima rođenim u periodu 1970. do 1979 godine, dodijeljeno je: Lidiji Vlahović, vrijednoj i marljivoj sekretarki kluba koja ovu funkciju obavlja punih 26 godina, vaterpolisti Siniši Matijaševiću koji je za Jadranovu ekipu odigrao 10 sezona, te u 226 utakmica postigao 229 golova, Veselinu Vesku Krivokapiću – kapitenu Jadrana sa odigranih 357 utakmica u 12 prvotimskih sezona, najboljoj plivačici kluba novijeg doba Duški Radan – učesnici Olimpijada u Atini 1996. i Sidneju 2000. godine, te vaterpolisti Nenadu Nenu Milanoviću koji je za klub odigrao 11 seniorskih sezona, postigavši 131 gol u 241 utakmici.

Zvanjem zaslužnog člana kluba, nagrađeni su i članovi medicinskog tima i treneri rođeni u periodu 1970. do 1979 godine: doktor Predrag Dragi Dabović, bivši vaterpolista Jadrana sa odigrane 3 seniorske sezone, sada ljekar kluba punih 13 godina, legendarni fizioterapeut kluba Dejan Dejo Mihjlović koji ovu funkciju uspješno obavlja punih 18 godina, te bivši vaterpolista kluba, a danas trener prve vaterpolo ekipe Petar Pero Radanović.

Vaterpolisti i plivači koji su svojim nastupima, angažovanjem i rezultatima doprinijeli uspjesima i afirmaciji kluba, shodno odredbama Statuta, stekli su zvanje zaslužnog člana kluba i to vaterpolisti: Dragan Strugar, Marko Lučić, Todor Prlainović, Ištvan Mesaroš, Nikola Ćetković, Predrag Peđa Vujadinović, Denis Šefik, Aleksandar Aco Ćetković, Milan Jančić, Branko Bane Bošković, Nikola Bigović, Milan Ćetković, te plivači: Milena Beba Ilić, Aleksandar Aco Terzić i Ivan Lakičević koji je obavljao i funkciju klubskog ljekara 3 takmičarske sezone (2008-2011 godina).

3 Komentari

 1. Jadrane legendo grada.Sa tobom rasli,živjeli i divili se tvojim uspjesima.SRETAN TI ROĐENDAN,,A NAREDNI VELIKI JUBILARNI DA DOČEKAMO U ZDRAVLJU I JOŠ VEĆIM USPJESIMA. ŽIVIŠ SA PONOSOM.

  24
  3
 2. Svaka cast za Jadran nadam se jednoj ozbiljnoj bakljadi za 100 godina postojanja. Ne znam kako ali treba alirmirati ceo grad, od Njivica pa do Skvera, mogla bi dobra festa da se napravi.
  Da sam na mestu ovih iz uprave uzeo bih sve poznate Novljane da ucestvuju u marketingu, da se krene bar 6 meseci ranije.
  Bilo bi lepo da svaki kraj Novog obelezi grafitom postojanje Jadrana.
  Jadran nije politika, nije nacionalnost, Jadran je za Novljane nacin zivota. Ja ove starije vaterpoliste i ne znam ali sad mogu nabrojat bar 20 igraca koji su naucili da plivaju na Skveru, a koji danas su svetski igraci.

  Jadran iznad svih, i iznad svega!!!

  39
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code