PZP USLOVIO SNP: AKO VAM PROĐE ŠABANOVIĆ NEĆEMO GLASATI ZA VAŠEG KANDIDATA...

PZP USLOVIO SNP: AKO VAM PROĐE ŠABANOVIĆ NEĆEMO GLASATI ZA VAŠEG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

191
0
Podijeli

Konkurs za izbor novog direktora u hercegnovskom preduzeću Vodovod i kanalizacija d.o.o. završen je 25. marta, a Odbor direktora će na narednom zasjedanju 4. aprila dati konačan predlog za prvog čovjeka jednog od najvažnijih preduzeća u gradu.

Prema informacijama do kojih je došao Radio Jadran, osim sadašnjeg v.d. direktora Zorana Šabanovića, koji konkuriše za četvrti mandat, prijavu je 24. marta podnio i mašinski inženjer, Savo Zarubica.
Nakon što su se prvi put vladajuće partije, NOVA i PZP oglasile saopštenjem kao Demokratski front, u kome za situaciju u Vodovodu okrivljuju dosadašnjeg direktora i rukovostvo opštine, iz PZP su „bacili novu rukavicu” svom većem koalicionom partneru SNP-u. Izbor direktora „Vodovoda” iz PZP uslovljavaju izborom predsjednika opštine, što se očekuje na sjednici Skupštine 24. aprila.
Kako Radio Jadran saznaje, ovaj manji koalicioni partner poslao je zvaničan dopis predsjedniku novskog SNP-a, Obradu Gojkoviću u kome odbija podršku Zoranu Šabanoviću, iz više razloga. Dva su ključna. Postoji pravosnažna presuda protiv Zorana Šabanovića za krivičnu odgovornost zloupotrebe službenog položaja, na štetu građana Herceg Novog. PZP nije spreman da toleriše haos u kome se nalazi preduzeće, nekosntruktivnost direktora i nezakonite radnje, zato upozorava Gojkovića, da će ukoliko SNP istraje u izboru Šabanovića, uskratiti svoju podršku njihovom kandidatu za predsjednika opštine.
Odbornica PZP-a, dr Dušica Tušup potvrdila je Radiju Jadran da iz PZP stalno ukazuju na manjkavosti u rukovođenju „Vodovodom”, zbog čega trpe građani.
– Građani plaćaju vodu, jer se u „Vodovodu” hvale procentom od naplate od 90 odsto, ali nema novca da plate struju. Ako Šabanović dobije podršku Odbora direktora, što ne vjerujem da će se desiti, ne vjerujem onda da će dobiti podršku Skupštine.
Opština plaća svakog mjeseca iz budžeta 45 hiljada eura za vodu Konavlima umjesto Vodovoda, garantuje kredite „Vodovodu”, pa je perduzeće čak relaksirano. Zato mora doći novo rukovodstvo i ostaćemo pri tome – kategorična je dr Tušup.
Radio Jadran saznaje i da se tokom vikenda očekuje dolazak predstavnika vrha Demokratskog fronta sa predstavnicima i SNP-a. Tema razgovora biće, upravo to, ko će na mjesto direktora „Vodovoda”, a ko na mjesto predsjednika opštine u narednih 5 godina. Biće to i svojevrsna provjera stabilnosti koalicije na vlasti u Herceg Novom. Javna je tajna da odavano među koalicionim partnerima SNP-NOVA-PZP-NS “ne cvjetaju ruže”, pa ni na relaciji Šabanović – Mandić. Ceh plaćaju građani.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code