Qatari Diar dobio građevinsku dozvolu za dvije vile za kompleks u uvali...

Qatari Diar dobio građevinsku dozvolu za dvije vile za kompleks u uvali Pržna

1769
14
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu tivatskoj kompaniji Qatari Diar Montenegro za izgradnju dvije rezidencijalne vile u uvali Pržna, što znači da bi uskoro mogla početi izgradnja turističkog kompleksa na mjestu gdje je nekada bio hotel Plavi horizont. Ta firma je u januaru prošle godine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotelskog kompleksa, obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica, a početkom godine podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju rezidencijalnih vila RL1 i RL2 u uvali Pržna, piše Pobjeda.

  U rješenju Ministarstva navodi se da će se ti objekti sastojati od prizemlja i jednog sprata, kao i da će te dvije rezidencijalne imati istu ukupnu bruto površinu od po 672,78 metara kvadratnih.

Picerija i restoran

“Investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj dozvoli, ukoliko ne započne građenje objekta u roku od dvije godine od dana izdavanja dozvole”, navodi se u rješenju.

Po najavama iz 2010. godine, kada je Hotelsko- turističko preduzeće Primorje prodalo katarskoj kompaniji kompleks Plavi horizont za 24 miliona dolara, novi vlasnik je trebalo da u nove, ekskluzivne turističke sadržaje uloži 250 miliona eura.

Bilo je planirano da kompleks bude završen do septembra 2014. godine, ali se dalje od rušenja hotela Plavi horizont nije stiglo. Razlog za kašnjenje bili su neriješeni imovinskopravni odnosi, odnosno vođenje više sudskih sporova oko eksproprijacije zemljišta.

Vlasnici zemljišnih parcela tražili su veću cijenu od ponuđenih, a Osnovni sud u Kotoru donio je odluku da se za kvadrat zelene površine plaća 100, umjesto prvobitno procijenjenih 77 eura, a da se za kvadrat površine mješovite namjene isplaćuje 157 umjesto 100 eura.

14 Komentari

 1. Evo i veceras trener nosilac liste dps nije bio na RTCG na debatu uzivo, izgleda je opet imao unapred preuzete obaveze..
  Covjek se izgleda bas ne stidi sto mu njegovi ne daju nidje da progovori… Ili je njih strah sto ce reci ili je strah Oce li moci Sto da rece

  5
  1
 2. @mitar
  Samo neka si zdravo drugar.
  A na kojoj se to televiziji pojavio vajni trener?
  Ni jednoj !
  Ne smije nidje uzivo da se pojavi, o tome je rjec.
  A svima puna usta Katic pa Katic, Ali on ne bjezi od pitanja za razliku od vaseg trenera koji mora Simovica da vodi da izgledaju bolji.
  Boli mene patka I za jedne I za druge al DRPS ponese iz ociju a poltronski I prepadnuti narod klice velikom vodji.
  Eto nas na Nato al demokratija kao u Sjevernoj koreji.

  8
  1
 3. @Брџа
  Naravno da Porobića nema u tajkunskim medijima druge famelje i medijima povezanim sa klero-ratnim profiterstvom.Tamo gostovati je ispod nivoa.
  A kad se dohvati demokrata,kako nestade nosilac liste Katić sa bilborda,odjednom preko njega Bečića zalijepiše..Katića ni na slici 🙂
  https://www.facebook.com/politikacrnagora/photos/pcb.1009298045869646/1009297245869726/?type=3&theater
  https://www.facebook.com/politikacrnagora/photos/pcb.1009298045869646/1009297325869718/?type=3&theater

  2
  3
 4. @Брџа
  u pravu si za trenera , a tek onaj blam oko puta na Zvinjama – Spuljama , placeni mikser betona pripisuju kao poklon njihove stranke…svaki im je posao takav

  11
  1
 5. @mitar
  За Тамару си у праву ал иако их називаш “прелетачевићи” ови политички дрпс диносауруси их се највише плаше.
  А што рећи кад се њихов носила листе (некад угледни ватерполо тренер) не смије ни у једној емисији појавити да учествује… Срамотно за њега лично.

  13
  2
 6. @Брџа
  demokrate su najveća prevara.Recimo tu imate jednu rekorderku koja je u dvije godine promjenila četiri partije(čak je u Demosu bila pom.ministra u vladi izb.povjerenja).
  Obični bukači i populisti,vidite gradonačelnika u Kotoru,to je živi humor.Ostavila bivša vlast gradsku kasu 5 miliona u plusu,on neće ni pothodnik da izdradi,pa se gradskom rivom neće moć mimoić .Krapović u Budvi,još neznaveniji.
  U HN je to izbjeglička partija snpevaca o pzpeovaca.,s konca i konopca.Uglavnom,da se uvučem u skupštinu opštine,da uvatim prvi poso,i dobro meni,jelte…

  4
  9
 7. Pitanje za botove DPS-a Kakve veze s ovim tekstom ima Bečić i koliko radnog staža ima vaš idol prije dolaska na vlast? I čisto da znate pita vas običan građanin koji nije ni za DPS ni za SNP ni za Demokrate ni za bilo koju stranku koja je nastala diobom iz jedne partije.

  11
  1
 8. @m
  Na svaki tekst ostavljas isti komentar o Demokratama,samo mijenjas svoje ime – Nick
  Valjda je dosta za danas, zaradio si tu pastetu.
  Stislo vam se vnogo, gubite glatko

  18
  4
 9. @M,ne trebaš nas ti govorit ,znamo da su demokrati konvertiti SNP.Vidimo u Budvi što se dešava,dali su krimosima šankove,divljaju službenim vozilima opštine BD svakog vikenda po Podgorici,njihov koalcioni partner Front,zapošjava familiju,Lucija Đurašković je sebe imentovala za direktoricu muzeja BD i zaposlila na direktorsku poziciju sina,snaju,neku rodicu i još nekog iz šire famieje.A predsjednik opštine BD u konfilktu interesa i svog biznisa sa turističkom organizacijom.
  Ovi naši su za ove dvije godine bili kamilica i pojam prava za ove Demokrate ˛& Front from Budva and Kotor.

  5
  17
 10. Postovane Novljanke i Novljani, ne zaboravite da je Aleksa Becic covjek koji nema dana radnog staza, on nema ni znanje ni iskustvo, ne zaboravite da je on taj koji je PODIJELIO i unistio snp, sta on moze da uradi-NISTA, sta umije da uradi – PONOVO NISTA!!!!!
  Zbog svega nevedenog i mnogo toga nenavedenog, SEDMOG MAJA PAMET U GLAVU OLOVKU U RUKU I ZAOKRUZITE BROJ TRI(3), jer je DPS JEDINI SIGURNI IZBOR.
  SIGURNIM KORAKOM, ZIVJELI

  8
  27

Ostavite komentar

*

code