Početna Ekonomija Qatari Diar počinje konačno da gradi rizort

Qatari Diar počinje konačno da gradi rizort

0

Ekskluzivni turistički kompleks u zaleđu uvale Pržno u blizini Tivta uskoro će početi da se gradi, najavljeno je na sastanku premijera Duška Markovića i izvršnog direktora kompanije Qatari Diar, Abdula Bin Hamada Alatijaha.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da su predstavnici Qatari Diara kazali da su posvećeni realizaciji te investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta.

Picerija i restoran

Qatari Diar je od 2010. godine vlasnik 270 hiljada kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržno u Krtolima kod Tivta, gdje godinama namjeravaju da grade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona EUR.

Iz Vlade su podsjetili da je Qatari Diar dio katarskog državnog investicionog fonda i da sa tri podružnice, raspoređene na tri kontinenta, trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednih preko 35 milijardi USD u 24 zemlje svijeta.

Premijer Marković je zadovoljan najavom započinjanja realizacije tog razvojnog projekta i poručio da će takvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.

On je upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijedni preko četiri milijarde EUR, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unaprijeđenje investicionog ambijenta.

Prema njegovim riječima vrata Crne Gore su otvorena za sve kredibilne investitore od kojih se ne očekuje samo novac, već i prenošenje iskustava u poslovanju i upravljanju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code