Početna Ekonomija Qatari Diar počinje konačno da gradi rizort

Qatari Diar počinje konačno da gradi rizort

0

Ekskluzivni turistički kompleks u zaleđu uvale Pržno u blizini Tivta uskoro će početi da se gradi, najavljeno je na sastanku premijera Duška Markovića i izvršnog direktora kompanije Qatari Diar, Abdula Bin Hamada Alatijaha.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da su predstavnici Qatari Diara kazali da su posvećeni realizaciji te investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta.

Qatari Diar je od 2010. godine vlasnik 270 hiljada kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržno u Krtolima kod Tivta, gdje godinama namjeravaju da grade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona EUR.

Iz Vlade su podsjetili da je Qatari Diar dio katarskog državnog investicionog fonda i da sa tri podružnice, raspoređene na tri kontinenta, trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednih preko 35 milijardi USD u 24 zemlje svijeta.

Premijer Marković je zadovoljan najavom započinjanja realizacije tog razvojnog projekta i poručio da će takvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.

On je upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijedni preko četiri milijarde EUR, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unaprijeđenje investicionog ambijenta.

Prema njegovim riječima vrata Crne Gore su otvorena za sve kredibilne investitore od kojih se ne očekuje samo novac, već i prenošenje iskustava u poslovanju i upravljanju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code