“BOKELJ” IZ BAOŠIĆA DOMAĆIN VATERPOLISTIMA IZ SRBIJE

“BOKELJ” IZ BAOŠIĆA DOMAĆIN VATERPOLISTIMA IZ SRBIJE

285
0
Podijeli

bokelj baosicVaterpolo klub “Bokelj” iz Baošića biće 22. i 25. juna domaćin klubovima iz Beograda i Kragujevca. Poznanstva i prijateljstva sa starijim članovima iz klubova “Singidunum” i “Radnički” dovela su do ove obnovljene saradnje – kažu iz VPK Bokelj.
Djeca uzrasta od 12 do 16 godina iz beogradskog Singidunuma, njih 60-oro, stižu 22. juna, a iz Radničkog 25. juna dolazi 25 mladih vaterpolista. Ostaće po sedam dana, a biće smješteni u privatnim pansionima u Bašićima – rekao je za Radio Jadran predsjednik kluba, Božo Ivanović. bazen baosiciPo njegovim riječima za vrijeme boravka vaterpolista iz Srbije, biće organizovane sparing utakmice u koje će ukljućiti i klubove iz Bijele i Herceg Novog,a igraće se na otvorenom bazenu u Baošićima.
“Bokelj” je, inače, osnovan u junu 1971. godine. To je najmasovnija sportska organizacija u Baošićima čija se aktivnost odvija kroz više selekcija različitog uzrasta i kategorija. Nakon temeljnih priprema, 1972. godine klub je ušao i u Crnogorsku vaterpolo ligu gdje postiže zapažene rezultate, a 1975. godine čak ulazi u četvrtfinale KUP-a SFRJ. Kao prvak Crne Gore 1980. godine, Bokelj se plasira u II Saveznu vaterpolo ligu da bi 1982. godine postigao svoj najveći uspjeh i kao prvak II lige izborio plasman u Ib vaterpolo ligu tadašnje SFRJ.
Ovaj klub je pobjednik 13. julskog turnira u Baošićima 2010. godine.
I upravo u ovom “Bokelju” ponikli su braća Ivović, Blagoje i Aleksandar.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code