“CRNI DELFIN” – PREDSTAVA O MLADIM NOVLJANIMA

“CRNI DELFIN” – PREDSTAVA O MLADIM NOVLJANIMA

146
0
Podijeli

CV plakat”CRNI DELFIN” ili ” CV” naziv je diplomske predstave Novljanina Danila Babovića sa kojom je nedavno i diplomirao čistom desetkom na Akademiji umjetnosti Univerziteta „Slobomir” u Bijeljini, u klasi profesora Juga Radivojevića.
Predstava je pripremljena u saradnji sa konsultantima – rediteljkom Stašom Koprivica i glumicom Hercegnovskog pozorišta, Brankom Knežević.
Riječ je o komadu Stevana Koprivice, a priliku da Babovića još jednom vide na ”daskama koje život znače” imaće i publika u Herceg Novom sjutra (15. juna) u dvorani Park u 20.30. „Crni delfin” ili ”CV” je vješt, siguran, upečatljiv, kroki portret mladih Novljana, koji su majstori surfovanja po Internetu, povezivanja u digitalnom i virtuelnom svijetu, ali ne i u realnim okolnostima.
Arsen Jovović, junak ove monodrame, pripadnik je generacije rođenih od 1979. do 1994. Mladih koji su stasali u svijetu Interneta. Najmasovnija grupacija onih koji ne nalaze posao onda kada je tome vrijeme. Dok još nije pronađen ekonomski, politički ili kakav god drugi odgovor za njih kojima u Novom možemo dodati po kap fjake, nedostatka ambicija, inertnosti, Koprivica sagledava rješenje.
U emociji, najčistijoj, pokretačkoj, koja ne dopušta da sasvim zgasnu iskrice ljudskosti, naivnosti i nade, koja ostavlja trag suze… ili zrno soli… zavisi u šta hoćete da vjerujete…
Projekat su podržali: Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Hercegnovsko pozorište.
Danilo S. Babović rođen je 18.05.1989 u Kotoru, a odrastao je u Herceg Novom u kome je završio osnovnu i srednju školu. Od 2009. godine je redovan student na Akademiji umjetnosti Univerziteta „Slobomir” u Bijeljini, u klasi profesora Juga Radivojevića.
Prve glumačke korake je ostvario u predstavi „Čajkača” po tekstu dr Milice Konstantinović, u režiji Ljiljane Blagojević. Zaigrao je potom u predstavi „Ima li ovdje normalnih” po tekstu Rona Klarka i Sema Bobrika u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Teatra Plus u adaptaciji i režiji Slađane Vujović. Televiziju je „osvojio” igrajući u prve dvije sezone ulogu Miškeca u popularnoj seriji „Budva na pjeni od mora” po scenariju Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića, ali i kao voditelj serijala „Pisma iz Herceg-Novog”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code