Početna Društvo “IZBOR” U HUMANITARNOJ AKCIJI “ISPUNI ŽELJU”

“IZBOR” U HUMANITARNOJ AKCIJI “ISPUNI ŽELJU”

0

ispuno zelju”Ispuni želju” simbolični je naziv humanitarne akcije koju danas započinje NVO „Izbor”, kako bi izašla u susret pojedincima koji su im se obratili protekla 4 mjeseca, otkako su osnovani.
– Pojedinci i porodice koje su u stanju socijalne potrebe, njih oko 30, javili su nam se tražeći pomoć u hrani, obući, odjeći i novcu – kažu nam iz ove NVO. Najteže stanje, ustanovili su, je u porodicama koje imaju troje i više djece. Njima nije lako obezbjediti sve što je neopohodno za pristojan život.

– Zbog toga smo i osmislili akciju „Ispuni želju” da bismo u razgovoru sa djecom i roditeljima saznali šta je to što najviše žele ili što im najviše treba. Svakoga četvrtka na neki način ispunjavaćemo želje koje su, ako je suditi po prvim obrađenim zahtjevima, veoma skromne – kažu Radiju Jadran u „Izbor”-u.
Danas će aktivisti ove NVO želje ispuniti porodici S.V. koja ima četvoro divne djece, Vasilisu 7 godina, Jelenu i Milicu – blizankinje od 5 godina i Vladislava, kome je samo 17 mjeseci.
– Djeca su poželjela patike i čizme, ali potrebna im je i toplija garderoba. Vasilisa, Jelena i Milica nose broj 31, a Vladislav 21 /22. Naravno da bi im uz ovo dobro došao i paket hrane.
Iz „Izbor”-a zato pozivaju građane Herceg Novog da se uključe, jer su i do sada pokazivali solidarnost i nesebičnost i ne sumnjaju da će tako biti i u akcji „Ispuni želju” koja nas uvodi u period darivanja i poklona.
Oni koji žele, mogu i imaju šta da da doniraju, mogu to učiniti, tako što će pozvati broj 031 580 205, ostaviti broj telefona i adresu .
Volonteri „Izbor”-a doći će do njih i preuzeti donaciju. Nakon prikupljanja građani mogu zajedno sa predstavnicima ovog Udruženja da uruče pomoć porodici kojoj je namjenjena i da je upoznaju.
– Cilj nam je, između ostalog, da se družimo, ujedinimo, pomažemo, da se ne dijelimo na one koji imaju i one koji nemaju, da imamo svi, jer to je tako malo, a znači puno – poručuju aktivisti „Izbor”-a.
Podsjećaju da, takođe četvrtkom, građani mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć u prostorijama „Izbor”-a.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code