“JADRANSKE IGRE” VEČERAS NA ŠKVERU

“JADRANSKE IGRE” VEČERAS NA ŠKVERU

154
0
Podijeli

jadranske igre pripremeEkipe Jadran „Škver” (Herceg Novi), Bar, Galioti (Tivat), Vapor.me (Podgorica) te Girica „Topla” (Herceg Novi) prvi put u Herceg Novom započeće večeras od 20 časova veliko crnogorsko finale Jadranskih igara.
Snagu, umjeće i spretnost timovi iz Crne Gore će pokazati u letećem vaterpolu, trci bačva, pršutu, spašavanju turistkinje, te potezanju konopa, a jednu ekipu put će odvesti u Biograd na moru 1.septembra na veliko finale.
Iako je crnogorska ekipa prošle godine nastupala na međunarodnom finalu u Hrvatskoj, Jadranske igre u Crnoj Gori postaju večerašnjim takmičenjem zvanične.

Pilot projekat Jadranskih igara organizovan je prije tri godine prvi put u Hrvatskoj i oduševio je učesnike i publiku, međutim, tek su druge Jadranske igre ispunile sva očekivanja. Ulaskom ekipa iz primorskih gradova u domove TV gledalaca, Jadranske su igre prihvatile sve generacije, a posebno najmlađe. Treće izdanje Jadranskih igara okupilo je više od 2000 takmičara iz gotovo 200 gradova i mjesta. Turneja je obišla 37 lokacija širom jadranske obale, a kulminaciju je doživjela na međunarodnom finalu u Biogradu na moru, gdje se okupilo mnoštvo temperamentnih navijača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Crne Gore.
Organizatori ovog događaja su Plivački vaterpolo klub „Jadran” i agencija Adria events, a pomogli su i Opština Herceg Novi, Tursitička organizacija Herceg Novi, kao i Udruženje građana “Izbor”.
Oragnizatori su predvidjeli da će se igre završiti u 22 časa, kako bi svi nakon ove zabavne manifestacije, mogli bodriti crnogorsku vaterpolo reperezentaciju u borbi za zlato na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.
Ulaz na Jadranske igre je besplatan.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code