“MAS GINTAŠ” UPLATIO AVANS OD 880 HILJADA EURA

“MAS GINTAŠ” UPLATIO AVANS OD 880 HILJADA EURA

213
0
Podijeli

Milorad velas2Nakon nekoliko mjeseci kašnjenja i neizvjesnosti oko toga hoće li uopšte turska kompanija Mas Gintaš, započeti izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Herceg Novom, zbog loše finansijske situacije u ovom konzorcijumu, krenuli su zemljani radovi.
– Danas je stigao i avans iz Mas-Gintaša od 880.000 eura, tako da je posljednji problem otklonjen i radovi se sad izvode bez ikakvih problema – kaže nam izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš. Riječ je o zemljanim radovima, koje je neophodno završiti dok je lijepo vrijeme, jer prva kiša umnogome otežaće odvoz zemlje na lokalne deponije na Podima i Kamenom. “Radi se svakog dana, po čitav dan i već je iskopana površina od jednog ipo bazena, a do polovine septembra očekujemo da će biti iskopana sva četiri, kako bi se moglo krenuti sa betoniranjem”.
Velaš je dodao i da bi sredinom septembra trebalo da se nastave radovi na kanalizacionom kolektoru duž rivijere. Biće otvoreno i deset gradilišta – na Šetalištu od Opšte privatne bolnice Meljine ka Meljinama, od kule Forte Mare ka Meljinama na kojima su ostale nedovršene dvije dionice, zatim trebalo bi da se otvori i gradilište za spajanje podmorskog ispusta od magistrale do plaže Lazaret.
“Prioritet će svakako biti i gradilište ispod potoka Opačice koji je komplikovan zahvat i neophodno ga je završiti prije povećanja vodostaja u Opačici. Pored ovih trebalo bi da se otvori gradilište u Zelenici iznad Ćabinog hotela ka luci, gdje bi trebalo da se gradi nova pumpna stanica”, kaže Velaš.
Kolektor je procijenjen na 18,8 miliona eura, a rok za završetak je februar 2014. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code