“MONTENEGRO DANCE FESTIVAL” OTVARA “PURGATORIJE”

“MONTENEGRO DANCE FESTIVAL” OTVARA “PURGATORIJE”

81
0
Podijeli

mne dance festivalProgram kulturnih dešavanja tivatskog Centra za kulturu “Purgatorije” počinje večeras osim izdanjem “Montenegro dance festivala” a njen pozorišni segment startuje sjutra veče, premijerom predstave “Filomena Marturano”.
Drugi dio Montenegro Dance festivala trajaće do 30. juna. U Centru za kulturu kao i na Ljetnoj pozornici Buća okupiće se oko 600 takmičara iz 14 zemalja: Rusije, Hrvatske, BiH, Kazahstana, Njemačke, Engleske Južnoafričke republike i drugih.
Direktor festivala Dejan Pešić za naš radio je istakao da je ove godine na festivalu preko hiljadu učesnika, uključujući i prvi dio koji je održan u HN tokom prvomajskih praznika. Takmičari su podijeljeni u 46 grupa, a nadmetaće se u raznim plesnim kategorijama. „Biće dosta plesova: show-dance, klasični balet, hip hop… Čak imamo i jednu grupu iz Istanbula koja istovremeno radi show-dance i klasični balet. Pored toga, biće i neo-folk, moderni plesovi, kao i muzičkih tačaka. Došla nam je grupa iz Kazahstana koji će svirati na nacionalnim instrumentima, a tu je i par pjevačkih grupa, tako da će program zaista biti šarolik”.
Pešić je naglasio i da cilj ovog festivala nije samo takmičenje u plesu, već i upoznavanje sa Crnom Gorom, pa je za učesnike festivala obezbijeđen aktivan program pored takmičenja, jer će tokom raznih izleta moći da vide neke od najljepših djelova Crne Gore.
„Organizovano je puno ekskurzija – krstarenje Bokokotorskim zalivom, obilazak crnogorske obale i Skadarskog jezera, ali i dosta najatraktivnijih destinacija Crne Gore. Pored takmičenja, ovo je zaista odlična promocija Crne Gore, jer se većina učesnika opet vraća u Crnu Goru”.
Program počinje večeras u 20 h na sceni Centra za kulturu, a dodjela nagrada biće upriličena u subotu na ljetnoj pozornici Buća od 21 h. Kako nam je rekao Pešić, nagrade dodjeljuju tivtaski hotelijeri, a riječ o sedmodnevnim aranžmanima u nekom od njihovih zdanja.
Festival organizuje kompanija Montenegro Dance festival u saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code