“MORSKO DOBRO” I NTO CRNE GORE STRATEŠKI PARTNERI

“MORSKO DOBRO” I NTO CRNE GORE STRATEŠKI PARTNERI

0
Podijeli

radovic barovicDirektor NTO CG Saša Radović i direktor JP za upravljanje morskim dobrom, Rajko Barović i formalno su danas u Budvi ozvaničili nastavak višegodišnjeg strateškog partnerstva i zajedničkih aktivnosti radi promocije cjelokupne turističke ponude i crnogorskih kupališta kao njenog dominantno važnog segmenta, saopšteno je nakon nakon dogovora.
Obezbjeđivanjem 50 hiljada eura dodatnih sredstava za potrebe turističke promocije destinacije JP Morsko dobro nastavlja sedmogodišnje strateško partnerstvo između dvije institucije. Program strateškog partnerstva sa predstavnicima privrede ustanovljen još od 2004. godine i od tada su brojna preduzeća u kontinuitetu ili povremeno dodatno finansirala aktivnosti NTO i aktivno učestvovala u brendiranju i promociji Crne Gore i njene turističke ponude.
Osim benefita koje turistička privreda ostvaruje konstantnim pozitivnim trendom kada je riječ o turističkom prometu, strateški partneri se dodatno promovišu u svim izdanjima koje publikuje NTO Crne Gore, na zvaničnom turističkom portalu, besplatno učestvuju na međunarodnim turističkim berzama, po potrebi koriste infrastrukturu mreže predstavništava NTO.
JP “Morsko dobro” je prepoznato kao jedan od ključnih subjekata u pripremi i uspješnom odvijanju sezona. Višestruki je dobitnik nagrade Wild Beauty Award za unaprjeđenje ponude i projekat “Plava zastavica”. Ova međunarodna oznaka kvaliteta i strogi kriterijumi zavrjeđivanja se u potpunosti poštuju u Crnoj Gori, što je potvrđeno i od međunarodnih partnera.
Dio novca od strateškog partnerstva NTO koristi i za organizaciju programa animacije na crnogorskim plažama “After Beach Party” koji je postao regionalno prepoznatljiv festival i sa uspjehom se realizuje već duži niz godina.
NTO je strateško partnerstvo takođe nastavila sa sljedećim kompanijama: “Montenegrostars hotel group”, HG “Budvanska rivijera”, “Montenegroairlines”, “Queen of Montenegro”, “R Tours”, “Aerodromi CG”.
U narednom periodu ovaj oblik saradnje će predložiti i ostalim privrednim subjektima, čije poslovanje zavisi od uspjeha turističke sezone. U ovom još uvijek globalno kriznom vremenu kada sve turističke destinacije obezbjeđuju značajno veća sredstava za dodatnu i pojačanu promociju radi privlačenja što većeg broja turista, od ključnog značaja je i da Crna Gora prati taj korak, jer je to jedini način da se dugoročno održi trend rasta ove privredne grane, ključno važne za cijelu ekonomiju zemlje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code