“SREBRNIM” VATERPOLISTIMA 260.000 PREMIJE

“SREBRNIM” VATERPOLISTIMA 260.000 PREMIJE

219
0
Podijeli

vaterpolo reprez aVaterpolistima Crne Gore koji su osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, dodjeljuje se premija u iznosu 260.000 eura. Ovu informaciju usvojila je Vlada na jučerašnjoj sjednici.
Članom 26 Zakona o sportu propisano je da se sportskoj organizaciji za ostvareni sportski rezultat, reprezentativni ili klupski, koji ima posebnu međunarodnu vrijednost i značaj za Crnu Goru, može dodijeliti premija. Takođe, odredbom člana 2 stav 1 tačka 2 Uredbe o kriterijumima za utvrđivanje visine premija i naknada za ostvarene sportske rezultate utvrđeno je da članovima sportske ekipe za ostvareni sportski rezultat u ekipnoj seniorskoj konkurenciji pripada premija, koja iznosi: 260.000,00 eura za drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Imajući u vidu navedene odredbe, kao i postignuti sportski rezultat stekli su se propisani uslovi za dodjelu premije, navodi se u Vladinoj informaciji. Promovišući rad, upornost, borbenost i fer-plej, vrhunskih sportista svojim odgovornim ponašanjem predstavlja uzor mladima i na taj način sport dobija ne samo takmičarski, reprezentativni i zdravstveni značaj u društvu, već i širi vaspitno-razvojni značaj. U socijalnom i ekonomskom smislu sport značajno doprinosi razvoju države i njenom napretku u ostvarivanju strateških ciljeva postavljenih od Evropske unije.
Iz Vlade podsjećaju da je opšti cilj dati doprinos razvoju sporta, kao i promovisati principe i vrijednosti u sportu, osiguravajući time kontinuiranu edukaciju, adekvatnu infrastrukturu i redovna takmičenja. Sport je važan ne samo za pojedince nego i za društveni i kulturni razvoj svake zajednice, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je 22. jula – 3. avgusta 2013. godine, drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Barseloni i tako postigla rezultat koji ima posebnu međunarodnu vrijednost i značaj za Crnu Goru – kaže se u usvojenoj informaciji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code