Rad osoba sa invaliditetom u „Novoj šansi“ ima široku podršku institucija i...

Rad osoba sa invaliditetom u „Novoj šansi“ ima široku podršku institucija i pojedinaca

1151
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

NVO Nova šansa u Novom je potpisala memorandum o saradnji sa Udruženjem privrednika sa ciljem dugotrajnije saradnje prevazilaženja barijera  u zapošljavanju osoba sa invaliditetom i korišćenju usluga koje pruža NVO, potvrđuje predsjednica NVO Nova šansa u Novom, Vesna Odalović.

– Osobe sa invaliditetom zaposlene u Novoj šansi u Novom ostvaruju dio sredstava tačnije 75% ličnog dohotka  za 5 lica sa invaliditetom iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju korišćenjem subvencija  iz  Zakona  za profesionalnu rehabilitacju lica sa invaliditetom. Osobama sa invaliditetom (njih osam  zaposlenih na reciklaži papira) obezbjeđen je lični dohodak  iz projekta  ostvarenog kod Zavoda za zapošljavanje Crne Gore kroz Grand šemu – podsjeća Odalović.

Picerija i restoran

Prostor koji koristi ova NVO nalazi se u zgradi PKB (bivša Novljanka). Još od 2009. godine dio zakupa prostora plaća im Opština  Herceg Novi,  manji dio se finasira iz projekata i jedan veći dio neophodnog dodatnog prostora su dobili od PKB-a na korišćenje bez nadoknade, objašnjava Vesna Odalović.

– Nova šansa u Novom je zahvalna svim  institucijama, organizacijama, preduzećima  i građanima Herceg Novog  na prihvatanju i podržavanju našeg rada od samog našeg osnivanja 2008. Godine – kaže predsjednica ove NVO, Vesna Odalović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code