RAD PARLAMENTA U HERCEG NOVOM: ZA VLAST TRANSPARENTAN I DEMOKRATSKI, ZA...

RAD PARLAMENTA U HERCEG NOVOM: ZA VLAST TRANSPARENTAN I DEMOKRATSKI, ZA OPOZICIJU NESVRSISHODAN I NEZAKONIT

0
Podijeli

Šta je obilježillo rad lokalnog pralamenta u Herceg Novom u 2013. godini?

Građani će moguće pamtiti da su odbornici odbili da raspravljaju o njihovoj inicijativi i to dva puta, oko rada Parknig servisa, kao i skraćenja mandata odbornika, što je tražila NVO Izbor.
Bilo je i neprihvatanja dnevnog reda u potpunosti, napuštanja sjednica, zbog kršenja pravilnika o radu Skupštine i po opoziciji nezakonitih odluka. Vladajuća većina odbila je da sazove vanredne sjednice oko nekih pitanja, poput turističke sezone.
No, oni koji su najdirektnije uključeni u rad parlamenta i odlučuju o razvoju Herceg Novog o dometima rada Skupštine imaju svoje mišljenje. U zavisnosti od toga jesu li vlast (SNP, NOVA, PZP, SRPSKA KOALCIJA), ili opozicija (DPS, SDP i NL). Radio Jadran je pitao šefove odborničkih klubova što je ostavilo pečat ove godine u radu parlamenta?

Picerija i restoran

OBRAD GOJKOVIĆ (SNP)
Obrad GojkovićOdlukama lokalne i izvršene vlasti počele su najznačajnije investicije u opštini Herceg Novi. U Kumboru, na kolektoru, put ka Trebesinu, rekonstrukcija glavne ulice, deponija… i to je ono što mijenja trend stagnacije u trend napretka pored sve krize koja je zadesila i region i Crnu Goru, pa i Herceg Novi. To je ono što građani primjećuju i te promjene donijeće njima dobro, a vjerujem i privredi grada.

 

MILOŠ BIGOVIĆ (PzP)
Miloš BigovićNe bih se usudio da izdvojim niti jedan događaj u lokalnom parlamentu koji je posebno i upečatljivo obilježio 2013. godinu. Drugim riječima, sve aktivnosti lokalnog parlamenta doživljavam kao jednako važne za građane Herecg-Novog i ne usuđujem se da vršim rangiranje niti po jednom kriterijumu.

 

 

 

 

ZORAN PESTORIĆ (NOVA)
Zoran Pestorić2013. godinu obilježio je naivni pokušaj koalicije DPS-a i Izbor-a da sruši legalno izabranu vlast u Herceg Novom. A, to sve za račun DPS tajkuna. Vladajuća koalicija je bila spremna na ovaj udar, znajući da DPS tajkuni neće lako ispustiti milijardu ipo u investicijama, koje u Herceg Novom treba da se sliju u narednih par godina.

 

ILIJA VESELINOVIĆ (Srpska koalicija)
Ilija Veselinović Lokalni paralament u Herceg Novom je jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je održao ovoliko redovnih i par vanrednih zasjedanja, jer dok neki održe 5 ili 6 u toku godine, mi smo zasjedali dvadesetak puta, što je veliki demokratski iskorak.
Znači, sve stvari idu transparentno, sve odluke se donose većinom, koalicija je stabilna.
Imali smo mnogo planskih dokumenata koja smo usvojili, imali smo dosta pravne regulative oko funkcionisanja preduzeća i sve smo to priveli kraju, a i ostalo ćemo što je predviđeno za narednu godinu, do izbora novog gradonačenika.

 

ANDRIJA RADMAN (DPS)
Andrija Radman Rad lokalnog parlamenta u 2013. godini obilježilo je sistemsko i stalno nipodoštavanje zakona Crne Gore, Statuta i Poslovnika SO Herceg Novi. Kao i neprestalna previranja i trzavice u vladajućoj koaliciji sa geslom “Sve za vlast, vlast ni zašto”.

 

 

DRAGAN ŠIMRAK (SDP)
Dragan ŠimrakRad lokalnog parlamenta može se okarakterisati kao nesvrsishodan, prvenstveno radi ispoljenog manjka demokratskog kapaciteta parlamentarne većine, izražene posebno kroz zadovoljavanje uskopartijskih interesa političkih činilaca koji čine vladajuću strukturu u našoj opštini.
U prilog tome treba pomenuti Herceg fest, Muzej, Vodovod…
Svakako tu je i pasivnost u donošenju planskih dokumenta koji bi trebalo da budu zamajac opštini.

 

MILOŠ KONJEVIĆ (NL)
Miloš Konjević Novska lista i ja kao njen odbornik mislimo da je rad lokalnog parlamenta u ovoj godini pao na ispitu – zvanom demokratija.
Ovog mišljenja smo radi sramnog poništavnja naših zaključaka, sa junske sjednice, koje su se ticale ukidanje naplate parkinga u zimskom periodu.
Parlamet je najvažnija ustanova jednoga grada i mjenjanje skupštinskih odluka svaki mjesec od odbornika, kojima je samo lični interes na prvom mjestu ne donosi dobro ni gradu, niti Skupštini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code