Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić zatvaraju Don Brankove dane muzike

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić zatvaraju Don Brankove dane muzike

812
0
Podijeli

serbedzija tadicPosljednje večeri manifestacije KotorArt Don Brankovi dani muzike publika će imati prilike da prisustvuje koncertu “Ne daj se, Ines” koji će prirediti glumac Rade Šerbedžija i gitarista Miroslav Tadić.

Rade Šerbedžija jedan je od najpoznatijih glumaca u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji. Ostvario je uloge u više od šezdeset domaćih filmova, i preko 40 u inostranoj produkciji. Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim festivalima: dvije Zlatne arene (Pulski filmski festival), Gran pri i Car Konstantin (Filmski susreti, Niš), Zlatni lav (Filmski festival, Venecija), Marcus Aurelius za najboljeg glumca (Filmski festival, Rim).

Picerija i restoran

Miroslav Tadić, gitarista, kompozitor, improvizator i pedagog, završio je muzičku edukaciju u SAD-u, nakon studija u Italiji i rodnoj Jugoslaviji. Nastupao je i snimao albume sa velikanima svjetske muzičke scene. Njegov jedinstven pristup kompoziciji, aranžiranju i improvizaciji zasnovan je na mješavini brojnih muzičkih stilova kao što su barok, klasicizam, džez, bluz, rok, balkanski folklor, flamenko, afrička i indijska muzika. Do sada je snimio preko trideset diskova za izdavačke kuće širom svijeta, uz redovne pohvale publike i kritičara. Pisao je muziku za veliki broj eksperimentalnih i kratkometražnih filmova, kao i za u svijetu nagrađivani film 72 dana, Danila Šerbedžije. Od 1985. godine profesor je gitare na Kalifornijskom umjetničkom institutu u Los Anđelesu.

Koncert počinje u 22h na Ljetnjoj sceni u Starom gradu.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code