RADIONICA NA DEBELOM BRIJEGU: ZAUSTAVITI KRIVOLOV I ZAŠTITITI STANIŠTA PTICA

RADIONICA NA DEBELOM BRIJEGU: ZAUSTAVITI KRIVOLOV I ZAŠTITITI STANIŠTA PTICA

152
0
Podijeli

Nevladine organizacije iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, centar za zaštitu i proučavanje ptica Oxfam, pokreću kampanju „Ptice bez granica”, čiji je cilj podizanje svijesti o potrebi borbe protiv krivolova i zaštite ptičjih staništa.

U okviru kampanje danas će na graničnom prelazu Debeli brijeg biti održana radionica „Borba protiv krijumčarenja ptica”.
Svrha radionice je da se razmijene iskustva i podigne svijest o potrebi borbe protiv krijumčarenja ptica na granicama i postavljanju sistema alarmiranja u slučaju ilegalnih aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine – saopštio je Centar za zaštitu i proučavanje ptica.
Tokom naredna dva dana, 19. i 20. jula, na graničnom prelazu Zubci-Sitnica, između Trebinja i Herceg Novog, uz saradnju sa graničnom policijom obje države, aktivisti će dijeliti promotivni materijal kako bi posjetiocima skrenuli pažnju na krivolov, očuvanje ptičjih staništa tog migratornog puta i uspostavljanje inicijative za nadgledanje. Partneri CZIP-a i Oxfama su ,,Naše ptice” i ,,Novi val” iz BiH i opština Tivat.
Kampanja se sprovodi u okviru IPA prekograničnog projekta „ORNIBA” – Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija BiH i Crne Gore”, koji se sprovodi u okviru Prekograničnog programa BiH i Crna Gora. Projekat finansira Evropska unija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code