Početna Turizam Radionica o operativnom menadžmentu u turizmu

Radionica o operativnom menadžmentu u turizmu

5

Osnovni koncept yield menadžmenta jeste obezbijediti odgovarajuću uslugu odgovarajućem klijentu u odgovarajuće vrijeme i po odgovarajućoj cijeni. Koncept uključuje pažljivu definiciju usluge, klijenta, vremena i cijene. O tome kako kroz yield menadžment  maksimizirati zaradu raspravljano je sinoć na prvoj u nizu radionica o operativnom menadžmentu u turizmu u velikoj sali Opštine Herceg Novi.

Pred dvadesetak  predstavnika privatnog i hotelskog smještja, predavanje je imao i odgovarao na pitanja održao prof. dr Ivo Županović, ekspert za upravljanje destinacijom. Rdaionica je organizovana u saradnji sa Turistickom organizaciom Herceg Novi.

U ovom bloku predavanja je bilo upravo najviše riječi o yield menadzmentu, odnosno upravljanju jediničnim profitom.  Profesor Županović  je ukazao na retrospektivu yield menadžmenta, počev od avio industrije, preko osnovnih parametara u hotelskoj industriji ( ARR, ADR, RevPar), F&B industriji ( odnos prihoda od jela i pića), učešća nabavne vrijednosti u ukupnoj cijeni na različitim nivoima popunjenosti, kao i primjer različite disperzije gostiju u SPA industriji.

Neprodat krevet u hotelu, ili avionska karta, predstavljaju čist trošak vlasniku. Hoteli, avio kompanije i ostali čiji kupci se mogu lako odlučiti za konkurenski proizvod su se odavno okrenuli yield menadžmentu, gdje je igra sa cijenama i drugim elementima smišljena da bi se napravio najveći mogući profit, te omogućila maksimalna popunjenost kapaciteta.

Sljedeća radionica biće održana 13. septembaru 19 h, takođe u velikoj sali Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

  1. teoretski sve je super,ali ima sitan problem , nemamo cistacice,recepcionere, konobare,itd,nece niko da radi a onaj ko hoce ide preko granice. Bolje je vidjeti kako povecati plate radnicima da ne moraju da idu na zapad

    15
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code