Početna Turizam Radionica o operativnom menadžmentu u turizmu

Radionica o operativnom menadžmentu u turizmu

5

Osnovni koncept yield menadžmenta jeste obezbijediti odgovarajuću uslugu odgovarajućem klijentu u odgovarajuće vrijeme i po odgovarajućoj cijeni. Koncept uključuje pažljivu definiciju usluge, klijenta, vremena i cijene. O tome kako kroz yield menadžment  maksimizirati zaradu raspravljano je sinoć na prvoj u nizu radionica o operativnom menadžmentu u turizmu u velikoj sali Opštine Herceg Novi.

Pred dvadesetak  predstavnika privatnog i hotelskog smještja, predavanje je imao i odgovarao na pitanja održao prof. dr Ivo Županović, ekspert za upravljanje destinacijom. Rdaionica je organizovana u saradnji sa Turistickom organizaciom Herceg Novi.

Picerija i restoran

U ovom bloku predavanja je bilo upravo najviše riječi o yield menadzmentu, odnosno upravljanju jediničnim profitom.  Profesor Županović  je ukazao na retrospektivu yield menadžmenta, počev od avio industrije, preko osnovnih parametara u hotelskoj industriji ( ARR, ADR, RevPar), F&B industriji ( odnos prihoda od jela i pića), učešća nabavne vrijednosti u ukupnoj cijeni na različitim nivoima popunjenosti, kao i primjer različite disperzije gostiju u SPA industriji.

Neprodat krevet u hotelu, ili avionska karta, predstavljaju čist trošak vlasniku. Hoteli, avio kompanije i ostali čiji kupci se mogu lako odlučiti za konkurenski proizvod su se odavno okrenuli yield menadžmentu, gdje je igra sa cijenama i drugim elementima smišljena da bi se napravio najveći mogući profit, te omogućila maksimalna popunjenost kapaciteta.

Sljedeća radionica biće održana 13. septembaru 19 h, takođe u velikoj sali Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

  1. teoretski sve je super,ali ima sitan problem , nemamo cistacice,recepcionere, konobare,itd,nece niko da radi a onaj ko hoce ide preko granice. Bolje je vidjeti kako povecati plate radnicima da ne moraju da idu na zapad

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code