Radionica o Strategiji upravljanja plažama

Radionica o Strategiji upravljanja plažama

3
Podijeli

Početak izrade Strategije održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori ispratiće radionica koju organizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a koja će biti održana u ponedjeljak, 11. septembra u hotelu “Budva” u 11 časova.

Cilj radionice je, pored prezentacije rada, metodologije i dinamičkog plana izrade strategije, aktivno učešće predstavnika relevantnih institucija koje učestvuju u kreiranju turističke ponude Crne Gore, a koji će sa aspekta rada svojih institucija dati doprinos za uspješnu izradu navedene strategije.

Picerija i restoran

Za izradu Strategije održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori, Javno preduzeće je nakon sprovedenog tenderskog postupka izabralo konzorcijum koji čine “Hotelsko i destinacijsko savjetovanje” iz Zagreba, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, “Urbanistički institut Hrvatske” doo i “Proficiscor” doo iz Zagreba.

Strategija u svojim rješenjima trebalo bi da se fokusira na uspješne prakse i inoviranje postojećeg modela upravljanja plažama, a sve kako bi se obezbijedila kvalitetna turistička ponuda, konkurentna sličnim destinacijama u Mediteranu i u skladu sa dugoročnom vizijom turističkog razvoja Crne Gore.

3 Komentari

 1. Baš ste pametno odabrali hrvatske institucije da one podignu konkurntnost nasih plaža. Sreća pa oni nemaju more i nisu nam konkurencija.

  3
  3
  • Ceski strucnjaci za vodjenje plaza su zauzeti pa zovu Hrvatske. Valjda zato jer imaju more. Njihovo je da edukuje zainteresovane da to podignu na veci nivo, a ako su Hrvati ne znaci da ce uciti ljude naopako da pokvare ovaj “kvalitet”. Prenijece svoje znanje pa ti prihvati ili nemoj. Imali su interes I da ti izgori sutorina ljetos pa su gasili najvise oni. Ne znam koga bi ti samo izabrao I po kojem kriterijumu.

   1
   1
   • Wu, zar Crna Gora, ili Boka, nema baš nikoga da izradi tu strategiju, nego mora i to da se uveze ? Pa čemu, onda, Ministrastvo turizma ? Čemu silni Fakulteti za turizam, hotelijerstvo, razne menadžmente ? Šta radi to J.P. Morsko dobro, osim što izdaje plaže u zakup pa sad od ležaljki ne može čestito do vode da se dođe ?

Ostavite komentar

*

code