Početna Oko nas Kotor Radionica “Svijet je muzika 1” na KotorArtu

Radionica “Svijet je muzika 1” na KotorArtu

0

U Centru za kulturu “Nikola Đurković” u Kotoru od 20. do 28. juna biće održana radionica “Svijet je muzika 1”, dio projekta ArtEco festivala KotorArt Don Brankovih dana muzike. Marko i Andrea Ševaljević biće men-tori zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima koji na broj +38269713748 mogu potvrditi svoje prisustvo, najavljuju iz organizacije.

– Učesnici/ce projekta će se na ovim radionicama upoznati sa osnovnim tehnikama građenja instrumenata i izgraditi nekoliko zvučnih instalacija. Oni će pod mentorstvom Marka i Andree Ševaljević oblikovati i izgraditi nove instrumente i umjetničke instalacije od otpadnih predmeta i materi-jala prikupljenih tokom ekoloških akcija i šetnji. U radionici će biti upot-rebljavani otpadni građevinski materijali, otpadni materijal koji je bačen u more, ali i prirodni materijali pronađeni u kotorskom primorju i prio-balju. Tako će se njihov umjetnički rad povezati sa kotorskom prirodom, istorijom i savremenim svakodnevnim životom, kažu iz organizacije.

Ovo je prva od dvije radionice koje predhode velikom događaju 13. avgusta i zatvaranju XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike, kao i prošle godine, u znaku ekologije. Druga radionica planirana je od 04. do 13. avgusta a sva djeca koja učestvuju u prvoj radionici mogu učest-vovati na drugoj radionici i performansu povodom zatvaranja festivala 13. avgusta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code