Početna Društvo Radionica zaštite od požara u visokim stambenim objektima 20. februara u Igalu

Radionica zaštite od požara u visokim stambenim objektima 20. februara u Igalu

4

Služba zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi u okviru projekta „Hitna pomoć i prevencija katastrofa u Crnoj Gori – Prevencije i reagovanja u slučaju požara u Opštini Herceg Novi“, a u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Help – Montenegro” organizovaće u Igalu radionicu zaštite od požara u visokim stambenim objektima.

Foto: Služba za informisanje OHN

Predmet radionice koja će biti održana u Mjesnoj zajednici Igalo biće visoki stambeni objekti u toj mjesnoj zajednici, u ulici Norveška na brojevima 4, 6 i 8, kao i u Ulici Pete crnogorske brigade na brojevima 1 i 3.

Radionici je prethodio sastanak sa predsjednicima skupštine stanara ovih zgrada, koji je održan u prostorijama Vatrogasnog doma u Meljinama, saopštavaju iz Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi. Tokom susreta sumirana je trenutna situacija u objektima sa aspekta zaštite od požara – posjedovanje protivpožarnih aparata, hidrantske mreže, prilaz vatrogasnih vozila objektima, da li u objektima stanuju nepokretna i slabvo pokretna lica, način odlaganja lako zapaljivih stvari.

Učesnici će na radionici imati priliku da saznaju više o sledećim temama: pojam požara, opasnosti prilikom požara, sredstva za gašenje požara, postupak gašenja požara, ponašanje tokom požara, požari u domaćinstvima, a biće i organizovana pokazna vježba korišćenja protivpožarnog aparata.

Humanitarna organizacija „Help – Montenegro“ je iskazala zainteresovanost da pomogne u doniranju neophodne protivpožarne opreme za navedene objekte, navode iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi.

4 Komentari

  1. Hoće li ova gospoda na slici konačno zabraniti vazdušne lamione? Šta ako neki lampion ljeti uleti u prostoriju visokogradnje koja se provjetrava i zapali zavjesu koja potom zapali i sobu, i stan i zgradu? Imaju li oni u vidu tu opasnost koja nam prijeti svakog ljeta, ili rade svoj posao na principu “kuku Todore”!?

    4
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code