Početna Politika Radman: Kolektor rak rana Herceg Novog

Radman: Kolektor rak rana Herceg Novog

10

so hn 270516 radmanDobro pripremljeni Izvještaj o realizaciji turističke sezone u Herceg Novom, na osnovu onoga što su dostavila javna preduzeća, nije bio sporan opoziciji na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta u Herceg Novom. Međutim, pokrenuo je niz pitanja bez jasnog odgovora. Za Danijelu Đurović (SNP) gotovo da je uvredljivo što opet na sjednici nema najpozvanijih za tu priču: predsjednice Opštine i v.d direktorke TO Herceg Novi.

Nezavisni odbornik Mirko Mustur, prigovorio je da je asfaltom trebalo prevući potez od Debelog brijega do Kotora, jer je to prvo sa čime se turisti sreću, dok je odbornica DPS-a Gordana Rajović, konstatovala da čistoća grada nije na zavidnom nivou.

Obrad Gojković vidi prveliku centralizaciju i upliv države u rad lokalne uprave kada je riječ o privredi i turizmu, te insistira na formiranju regionalne uvezanosti Boke.

Iako izgleda do Skupštine nije došao zahtjev MZ Baošići da se obustave radovi na kolektoru, to što već tri godine trpe mještani duž rivijere, time i cijeli grad, odbornici opozicije i vlasti nijesu zaobišli. Danijela Đurović je čak predložila amandman da Skupština naloži Direkciji za imovinu da umanji porez na nepokretnosti registrovanim izdavaocima soba i apartmana i ugostiteljima. Međutim, prilikom glasanja amandman nije prošao, jer bi, kako je protumačeno bio nezakonit. Zadire direktno u budžet, a rješenja su već poslata. Posljedice po turističke radnike zbog pretrpljene štete moguće je tek na neki način ispraviti iduće godine, poručila je Sandra Požgaj iz DPS-a.

Predsjednik SO Andrija Radman je predočio otvoreno poražavajuću situaciju zbog kolektora: neprofesionalnost izvođača radova koji tu kapitalnu investiciju razvlači već tri godine:

”To predstavlja rak ranu Novog”. Radman je kazao i da vlast prolazi kroz administrativnu golgotu od septembra prošle godine, samo da postavi semafore u naselju Topla, a od novembra „ratuje“ sa Morskim dobrom da do 15. maja zaključuju ugovore sa zakupcima plaža. Sve bez naročitog uspjeha. No, s druge strane, grade se hoteli, razvijaju i drugi projekti poput LED rasvjete i kandidature za Evropsku prijestonicu kulture.

10 Komentari

  1. Problem kolektora je loša priprema i organizacija posla,jer su organizatori samo znali račun,a mislili da sve znaju.Svaka baba sa sela bi bolje organizovala i pogodila posao,jer je u poslu iskusna.

  2. Traljavi projekat,traljav izvodjac a nista bolji ni podizvodjac- iz Albanije- traljava , malokrvna opstinska uprava, sto mislite, hoce ji na kraju balade funkcionisati cijela skalamerija, ne zaboravimo, sto ce se dogoditi kad nestane struja i stanu pumpe.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code