RADMAN: VIŠEMILIONSKU PRONEVJERU U “PARKING SERVISU” DA UTVRDE NADLEŽNI

RADMAN: VIŠEMILIONSKU PRONEVJERU U “PARKING SERVISU” DA UTVRDE NADLEŽNI

127
0
Podijeli

 

dps press 1209Dok se nadležne službe ne pozabave novim detaljima vezanim za rad, funkcionisanje i osnivanje “Parking servisa” DOO Herceg Novi, u kojima postoje indicije da je došlo i do višemilionske prevare, a što su proteklih dana iznjeli iz NVO Izbor, ne bi trebalo raspravljati o tome u loklnom parlamentu – smatarju u hercegnovskom DPS-u.
Na sjednici Skupštine, zakazanoj za 18. septembar, između ostalog, odbornici treba da raspravljaju upravo o predlogu odluke o osnivanju “Parking servisa” DOO Herceg Novi.

– Samom tom raspravom odbornici bi učinili kriminalnu radnju i faktički verifikovali takvo moguće stanje – rekao je danas na press konferenciji, šef odborničkog kluba DPS-a, Andrija Radman.
Pojavom novih informacija o višemilonskim pronevjerama u Parking servisu, u čiju istinitost, kako kaže Radman, trenutno ne mogu da ulaze, prostom matematikom i laiku sve je veoma prijemčivo.
– Ako broj sms poruka prilikom plaćanja parkinga pomnožite sa cijenom vidite da su prihodi 5 do 6 milona eura, a da su prikazani prihodi samo milon i 800 hiljda eura. Onda se postavljaju dva logična pitanja: prvo, da li je to tačno, a drugo, ako jeste gdje su nestala ostala sredstva? Time se ozbiljno moraju pozabaviti nadležni državni organi – smatra Radman.
Suština po DPS-u je da nije normalno i nije dopustivo da Skupština raspravlja o osnivanju novog preduzeća, a ima indicija da su se u sadašnjem dešavale neke protivzakonite radnje. Zato, kaže Radman, odbornici ne treba o tome da raspravljaju dok nedležni ne kažu svoje.
Tog mišljenja je i odbornik Zoran Kovačević, koji će tražiti da se jasno definiše strategija razvoja turizma Herceg Novog u koju će ući i regulisanje saobraćaja i parkiranja, ali ne prije nego li se državni organi oglase povodom mogućih protivzakonitih radnji u Parking servisu.
Radio Jadran je pitao – zašto državni organi do sada nisu regaovali, jer je DPS, kako su i sami istakli na pressu i u jučerašnjem saopštenju, podsjetio da su upravo oni najviše ukazivali na neregularnosti u Parking servisu, Radman je odgovorio:
– Može biti da je DPS previše ozbiljna i organizova partija koja poštuje institucije sistema. Ne bih baš rekao da državni organi nisu reagovali, jer neke stvari su iz krivičnog zakona, a neke iz domena političke odgovornosti. Ne mogu državani organi koji su neke odluke prepustili lokalnoj samoupravi da se sada mješajaju u to, građani su ti koji na izborima odlučuju koliko su zadovljni radom određenih službi – pojasnio je Radman.
On je takođe rekao da DPS, kao vladajaća partija u državi, nikada nije kažnjavala niti “držala za vrat” Herceg Novi nego je pružila ruku pomoći koja nikada nije bila prihvaćena za rješavanje svih pitanja.
Za njega je simptomatično i koliko žustro i jako iz SNP-a brane Parking servis.
– Očigledno da je tu neki interes. Samo se nadam da taj interes nije u ovim nedostajućim milionima – rekao je Radman.
Na pitanje da li je NVO “Izbor” produžena ruka DPS-a, Andrija Radman je rekao da nikada niko iz DPS nije učestvovao u forimiranju i radu “Izbora”, te da ih cijene kao nevladinu organizaciju koja je jako dobra u iznalaženju uzroka problema.
– To je takođe grupa građana koja je uvidjela kuda srlja Herceg Novi, a ako postanu politička partija onda ćemo komentarisati njihova politička opredjeljena, a naša produžena ruka nisu – kategoričan je Radman.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code