RADMILA ĆAPIN: “OBRADU GOJKOVIĆU SKINUTI IMUNITET POSLANIKA”

RADMILA ĆAPIN: “OBRADU GOJKOVIĆU SKINUTI IMUNITET POSLANIKA”

105
0
Podijeli

radmila capinDa stanje u hercegnovskim ustanovama kulture postaje sve problematičnije ukazuje i nova krivična prijava Osnovnom državnom tužiocu i policiji v.d. direktorke JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Bneković”, Radmile Ćapin protiv Vladimira Žutkovića i Nataše Tatalović. Ona je o tome danas obavjestila medije, kao i o neophodnom skidanju imuniteta poslanika i šefa odborničkog kluba SNP-a u Herceg Novom, Obrada Gojkovića.
Radmila Ćapin navodi da su danas kroz zgrade ove Javne ustanove “prošetali” Vladimir Žutković (sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i Nataša Tatalović (nelegalno izabrana v.d. direktorka) “kako bi lažno predstavili “novog v.d. direktora”, zbunili zaposlene i pregledali prostorije”. – Najavili su da će sjutra “novi v.d. direktor” doći sa “novim pečatom i računom” i da bi promijenio bravu na kancelariji sa dokumentacijom. Herceg-Novi je konačno zakopan u 1945. godinu, prijeke sudove partije koji donose odluke dok čekamo da se zakoni napišu, a profesionalni kadar iškoluje. Kako drugačije objasniti partijske i pojedinačne zloupotrebe vlasti, nepoštovanje naloga Ministarstva kulture i vraćanje u zakonite okvire početne dvije Odluke SO Herceg-Novi, odnosno izbor Savjeta po zakonu i poštovanje procedure reorganizacije i izbora direktora po zakonu – ističe Radmila Ćapin.
Ona dodaje da sadašnji sastav “Savjeta”, bez jednog člana koji je zbog nezakonitog djelovanja i moralnih normi dao ostavku i bez člana imenovanog od Ustanove koga ne obavještavaju, zakazuje tajno sjednice iz JP Vodovod i kanalizacija, a sastaju se negdje po Opštini.
– Sada već i izrada pečata znači samo dublje ukopavanje u kriminal, tako da sam danas, tokom godišnjeg odmora, ODT-u i policiji podnijela još jednu krivičnu prijavu protiv pomenute dvije osobe. Treba razmisliti i o istrazi i skidanju imuniteta poslaniku Obradu Gojkoviću, glavnom organizatoru partijskog nasilja nad kulturom, koji zloupotrebljava položaj poslanika, odbornika i šefa partije, javno podržava nasilje i insistira na kršenju zakona – kategorična je Ćapinka i zaključuje:
“Ustanova kulture nije dužna da trpi panična udomljavanja Gojkovićevih partijskih kadrova bez diplome po isteku godinu dana primanja plate kući, niti će račun ustanove služiti za vraćanje nečijih privatnih kredita. Ni ovaj akt nasilja neće proizvesti nikakve pravne posljedice, nego će samo još više uniziti ionako poniženi Herceg-Novi”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code