RADMILA ĆAPIN: 18 PORODICA OBRAD GOJKOVIĆ OSTAVIO BEZ SREDSTAVA ZA ŽIVOT

RADMILA ĆAPIN: 18 PORODICA OBRAD GOJKOVIĆ OSTAVIO BEZ SREDSTAVA ZA ŽIVOT

199
0
Podijeli

Radmila ĆapinDosadašnja direktorka JU Muzej i galerija Herceg Novi, Radmila Ćapin u saopštenju dostavljenom našem radiju optužila je poslanika i odbornika SNP-a Obrada Gojkovića da je zabranio isplatu plata radnicima ove ustanove i time ostavio bez sredstava za život 18 porodica.

Ona kaže da opština Herceg Novi povlači nove političke i poslovne poteze, nehumanom i nezakonitom blokadom uz jubilej 60 godina od početka rada Muzeja u Herceg Novom i ostavlja 18 porodica bez plate u današnjoj ustanovi Muzej i Galerija Herceg Novi.
Takođe Ćapinka navodi da će nakon 46 godina neprekidnog održavanja biti ukinuta prestižna likovna manifestaciju Hercegnovski zimski salon.
– Svojim potrošačkim jedinicama Opština Herceg-Novi je do 4. decembra uplatila troškove prevoza i bruto lični dohodak za oktobar 2013. svima osim Javnoj Ustanovi Zavičajni muzej i Umjetnička galerija “Josip-Bepo Benković”, bez ikakvog zvaničnog akta, kako bi izvršila politički pritisak. Sve je to da bi se izvjesna Nataša Tatalović, partijski funkcioner SNP-a, bez ikakvog rješenja, bez fakultetske diplome i položenog stručnog ispita nezakonito postavivla za vršioca dužnosti direktora JU Muzej i Galerija Herceg Novi – navodi Radmila Ćapin.
Protiv odgovornog lica u Opštini, koje ugrožava egzistenciju 18 višečlanih porodica, podnijeta je prijava Inspekciji rada, Osnovnom državnom tužiocu i Upravi policije zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo povreda prava iz rada i povreda prava iz socijalnog osiguranja, kao i protiv poslanika, odbornika, a ujedno i predsjednika Opštinskog odbora SNP Obrada Gojkovića i drugih funkcionera SNP-a zbog sumnje da su izvršili krivična djela prinuda i protivzakoniti uticaj, saopštava Radmila Ćapin.
Ona otkriva i da je u direktnom telefonskom razgovoru sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Dejanom Mandićem saznala da se ne smije ništa isplatiti. Jer mu, kako kaže, prijeti Obrad Gojković i drugi funkcioneri SNP-a, da mora ispoštovati skupštinsku odluku i da ne smije ništa isplatiti dok se na mjesto direktora ne postavi Nataša Tatalović. Vladajuća koalicija u Herceg-Novom je najbolja antireklama matičnih stranaka ili možda samo prava slika samohvaljene, “poštene”, zakonu privržene opozicije, dodaje ona.
– Dublja analiza ili istraga bi pokazala da je afera “Snimak” “mala maca” za poslove lokalne garniture na vlasti u Herceg Novom.
Svođenje priče na borbu za fotelju, koja prije podsjeća na električnu
stolicu, je mamac i tema za naivne, dok u pozadini stoji dobra
građevinska lokacija i zvanični račun firme, račun zbog koga se ide
đonom i preko koga bi možda trebalo da se finansiraju neke “barake” u Podgorici – saopštava Radmila Ćapin.
Ona najavljuje i da će sve informacije, dokumenta i pitanja proslijediti međunarodnim organizacijama i institucijama EU.
„A ti igumane putuj u Dubai sa parama naše djece i ne brini” – poručuje Radmila Ćapin.

Picerija i restoran

Integralno saopštenje možete pročitati ovdje

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code