RADMILA ĆAPIN: ”SKUPŠTINA JE GLASALA ZA FALSIFIKOVANI PEČAT”

RADMILA ĆAPIN: ”SKUPŠTINA JE GLASALA ZA FALSIFIKOVANI PEČAT”

143
0
Podijeli

– JU Muzej i Galerija kao jedan od ovlašćenih predlagača nije dostavila Skupštini nikakav predlog koji je potpisalo odgovorno i ovlašćeno lice i koji je ovjeren važećim pečatom.

Na dokumentu može biti samo potpis neovlaščene osobe i falsifikovan pečat, a odbornici i dalje glasaju za falsifikate i prevare – ovo tvdi v.d. direktorka ove JU, Radmila Ćapin, povodom imenovanja članova Savjeta JS RTV Herceg-Novi na lokalnom parlamentu Herceg Novog.
Ona naglašava da ne jenjava pritisak hercegnovske koalicije na JU Muzej i Galerija.
– Svi koji su na opštinskom budžetu su dobili platu, osim radnika Muzeja i Galerije. Ne samo da se radi o ucjenama i uzurpaciji budžeta Ustanove od strane određene interesne grupe, nego je napravljen i falsifikat pečata Ustanove.
Naime, danas sam u poslovnoj banci u kojoj Ustanova ima žiro račun vidjela karton deponovanih potpisa kojim su predsjednik Dejan Mandić i Nataša Tatalović pokušali da izvrše promjenu potpisa ovlašćenih osoba. Karton je pečatiran falsifikovanim pečatom! Važeći pečat je kod mene.
Nezvanično sam saznala da sekretar Sekretarijata za društvene
djelatnosti pokušava preko Službenog lista bez zakonite odluke i bez
pravnog osnova da dosadašnji pečat pravnog lica proglasi nevažećim, jer nisu uspjeli na silu da preuzmu Ustanovu. Sve je predato inspektorima za privredni kriminal Uprave policije – navodi Radmila Ćapin.
Ona podsjeća da je prošlog ljeta Nataša Tatalović napravila pečat nepostojeće ustanove i prevarom prebacila novac na račun tri člana Savjeta Ustanove koji ne ispunjavaju zakonske
uslove da budu članovi Savjeta na osnovu inspekcijskog nalaza
Ministarstva kulture i naloga da se nezakonistosti isprave.
– Novac je nakon otkrivene prevare vraćen na račun. Da li predsjednik opštine svjesno učestvuje u ovim radnjama ili je i njegov potpis falsifikovan? Nema pravnog osnova da odgovorno lice u jednom pravnom licu pokušava deponovati potpis za korišćenje sredstava drugog pravnog lica, a još manje ima pravo da izrađuje duplikat pečata – ističe Radmila Ćapin.

Picerija i restoran

Ova Ustanova do danas nema saznanja ko je nezakonito obračunavao i isplaćivao plate radnika mimo zvanične isplatne liste, kao ni ime odgovorne osobe u Opštini Herceg-Novi koja blokira isplatu plata radnika, kako tvrdi Radmila Ćapin, bez ikakve zvanične odluke i pravnog osnova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code