Radna večera kod kineskog ambasadora: Dejang i Herceg Novi mogući partneri

Radna večera kod kineskog ambasadora: Dejang i Herceg Novi mogući partneri

1387
2
Podijeli

Inicijativa Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori za saradnju Opštine Herceg Novi i Kineskog grada Dejanga bila je jedna od tema na svečanoj radnoj večeri, koju je ambasador Narodne republike Kine u Crnoj Gori Nj E. Cui  Dživei priredio u čast Opštine Herceg Novi. Večeri je prisustvovala predsjednica Opštine, Nataša Aćimović sa saradnicima.

acimovic kineski ambasadorOcijenjeno je da mogućnosti za saradnju ima dosta, kao i da ih treba na pravi način iskoristiti, a prije svega moguće je ostvariti  povezivanje Herceg Novog i Dejanga u oblastima investicionog razvoja i kuture, saopšteno je iz kabineta predsjednice. Kineski grad Dejang je opština sa preko 3,9 miliona stanovnika i dobitnik mnogih priznanja, kao što su top turistička destinacija, nacionalni zdravstveni grad, zeleni i šumski grad.

Picerija i restoran

Delegacija Opštine upoznala je domaćine sa aktuelnim projektima u Herceg Novom i planovima za razvoj. Ambasador je pozdravio napore koje lokalna uprava ulaže radi poboljšanja investicionog ambijenta, kao i kandidaturu grada za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

Ambasador Cui Dživei pozvan je da sa saradnicima prisustvuje svečanoj sjednici povodom Dana Opštine Herceg Novi, 28. oktobra.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code