Početna Društvo Radnici Komunalno stambenog u posebnoj “akciji”: Spasili gnijezdo sa pet ptića

Radnici Komunalno stambenog u posebnoj “akciji”: Spasili gnijezdo sa pet ptića

11

Redovne aktivnosti Sektora za održavanje javne rasvjete Komunalno stambenog preduzeća prekinula je na kratko neplanirana „akcija“.

Foto: Komunalno stambeno

Naime, prilikom održavanja javne rasvjete kod Omladinskog parka u Igalu, zaposleni u Sektoru primijetili su da je iz krošnje primorskog bora (pinus pinaster) na šetalište palo gnijezdo u kome je bilo 5 tek izleglih ptića.

Foto: Komunalno stambeno

Iskoristivši specijalno vozilo tzv. auto korpu, vratilli su i pričvrstili gnijezdo na svoju lokaciju. Ptići su se opet našli u svom gnijezdu na sigurnom, saopštili su iz preduzeća.

11 Komentari

 1. Predlažem ih ovdje i pred svima za “Oktobarsku nagradu” grada Herceg Novog. Ako smo ekološka dežela ima osnova. Bravo.

  9
  2
  • Ti si ****** a ne član lovačkog društva. Taj što je podigao i učvrstio to gnijezdo sa ptićima je registrovani lovac. Sad ti vidi u koju grupu ti spadaš.

   12
   1
  • da ovo je vijest. Ovakve vijesti su najbitnije za društvo – ljudskost, osjećaj za dobrostanje drugih i slično nasuprot oportjunizma, mržnje i slično

 2. Koja vrsta je u pitanju?
  Akciju su trebali prijaviti nekom od lokalnih ornitologa, pa da se se ptići registruju i eventualno prstenuju.

  Moje lično mišljenje je (bavio sam se ornitologijom dosta dugo, čisto amaterski) da su male šanse da se roditelji vrate i nastave sa hranjenjem ptića, u uznemiravanom gnezdu.
  Trebalo bi to ispratiti!

  9
  3
 3. Momci divno. E kad bi neko mogao da pokupi ovaj grad koji je pao i raspao se. I da ga stavi makar na suvu granu, jer sad nije ni na kakvoj.

  20
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code