RADNICI MUZEJA I GALERIJE BIĆE ISPLAĆENI, A BIĆE I HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA

RADNICI MUZEJA I GALERIJE BIĆE ISPLAĆENI, A BIĆE I HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA

157
0
Podijeli

Radnici JU „Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” danas će dobiti plate direktno na njihove tekuće račune -zaključio je kolegijum predsjendika opštine u Herceg Novom, raspravljajući o problematici u toj javnoj ustanovi.

 

– Oni nisu mogli da budu isplaćeni na osnovu dopisa koji je potpisala Radmila Ćapin, jer Skupština opštine nikada nije dala saglasnost na odluku Upravnog odbora ove Ustanove da se gospođa Ćapin imenuje za vršioca dužnosti direktora. Samim tim ona nije ni upisana kao odgovorno lice u Centralni registar Privrednog suda da bi mogla zvanično da zastupa ovu Ustanovu – navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine.
U telefonskom razgovoru 5. decembra predsjednik opštine je gospođi Ćapin saopštio da će isključivo insistirati na poštovanju zakonitosti, u konkretnom slučaju na poštovanje Odluke Skupštine opštine kojom je gospođa Nataša Tatalović imenovana za vršioca dužnosti direktora Muzeja i galerije. To znači da nije bilo ni potrebe za bilo kakvim političkim pritiscima. Sa ovim stavom, kako je saopšteno, u potpunosti je saglasan i kolegijum predsjednika Opštine.
Kada je riječ o organizovanju 47. Hercegnovskog zimskog salona predsjednik Opštine je još prije mjesec insistirao da se bez obzira na nesporazume preduzmu sve neophodne aktivnosti za organizovanje ove tradicionalne kulturne manifestacije.
– Njegovo održavanje se ne smije dovesti u pitanje, jer su sredstva za to obezbjeđena. Krajem prošle nedjelje gospođa Ćapin je o tome obavještena i pismenim putem – zaključuje se u saopštenju iz kabineta predsjendika opštine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code