RADNICI “VEKTRA BOKE” JOŠ ČEKAJU PRODAJU PLACA DA NAMIRE DUGOVE

RADNICI “VEKTRA BOKE” JOŠ ČEKAJU PRODAJU PLACA DA NAMIRE DUGOVE

282
0
Podijeli

vektra boka sindikat2Plac “Vektra Boke” na Savini od 1.528 kvadrata još nije prodat. Jedino tako radnci i penzioneri mogli bi biti isplaćeni za višemjesečna dugovanja poslodavca prema njima i državi. Neophodno je u katastru promijeniti pravo svojine sa “korišćenje” na “svojina”. Iz katastra Herceg Novog tražili su od Savjeta za privatizaciju, odnosno kompanije Vektra Boka, potvrdu da su po tržišnoj vrijednosti kupili firmu. Nakon toga odmah bi izdali potvrdu kojom bi se mogao obaviti prenos svojine.
Savjetu za privatizaciju podnešena su dokumenta za 1992, 94 i 95. godinu, a radnici i dalje očekuju rješenja, kazao je za naš radio predsjednik Sindikata Vektra Boke, Vojin Miljanić. “Imao sam obećanje Nebojše Popovića, predstavnika Ministarstva turizma i održivog razvoja i da će se to sve završiti bez obzira na proceduru. Pitao sam ga da to nije slučajno kupovina vremena za gdina Brkovića, na što se on malo naljutio, i rekao da nije, potvrđujući da će se sve srediti. Toliko smo puta bili prevareni i skeptični smo, ali nemamo drugog izbora nego da čekamo”.
On je dodao i da još uvijek nema naznaka za skoriji sastanak sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem, iako je on ranije obećao da će se sa radncima sastajati svake dvije sedmice, međutim, to se nije dogodilo. Posljednji sastanak bio je 11. juna.
Miljanić dodaje i da još uvijek nemaju nikakvog obavještenja o novom sastanku sa članovima Savjeta za privatizaciju i Skupštinskom Komisijom za kontrolu postupka privatizacije.
Podsjetićemo, Skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije zbog obaveza pojedinih poslanika prekinula je raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća “Boka” održanoj 29. jula. Prije toga vlasnik komanije “Vektra Boka” Dragan Brković, kazao je da ne može radnicima isplatiti zaostale zarade. To je moguće, po Brkoviću, tek kada se riješi pitanje restitucije i imovinsko pravih odnosa za pojedine parcele, od čijih bi se prodaja radnici isplatili.
Ranije tog dana ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke, odloženo je za 30. septembar, kako bi se pravni zastupnici izjasnili o nalazu vještaka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code