Početna Društvo Radnici „Riviere“ traže da Sud donese privremenu mjeru za 40 hiljada od...

Radnici „Riviere“ traže da Sud donese privremenu mjeru za 40 hiljada od prodaje hotela

2

Pravni zastupnik desetak radnika hotela Riviera u Njivicama, Petar Zloković, predao je danas Osnovnom sudu u Herceg Novom, zahtjev za privremenom mjerom, kojom bi sud naložio javnoj izvršiteljki, Jasminki Bajović, da od prodaje hotela “zadrži” iznos od oko 40 hiljada eura, kojim bi se kasnije radnicima isplatila zaostala dugovanja, plate i doprinosi, ali namirili i troškovi postupka.

Zloković je za Radio Jadran kazao i da je predmet dodijeljen sudiji Andriji Marojeviću:

“Rješenje se donosi po tome, molio sam da bude hitno, a otići ću i usmeno da zamolim sudiju za hitno rješenje, jer privremene mjere zato i jesu hitne”, objasnio je Zloković.
Zakonska procedura nalaže da rješenje od dana predaje bude donijeto za 3 dana, pa on očekuje da bi najkasnije do petka trebalo da bude poznato.

Inače, podsjetićemo da je prošlog utorka bila neuspješna prva prodaja hotela Club Riviera, koga hipotekarni povjerioc Heta Asset Resolution prodaje za 7,9 miliona eura. Nova prodaja, po startnoj duplo nižoj cijeni trebalo bi da bude zakazana za ne kraće od 15 i ne više od 30 dana.

Hotel je bez gostiju i osoblja od oktobra prošle godine kada je zatvoren, a devet radnika vlasnik je u martu poslao kućama, bez zarada od januara ove i uplaćenih doprinosa od oktobra prošle godine.

Vještak finansijske struke procijenio je da im se duguje između 20 i 25 hiljada eura, zbog čega su radnici tužili vlasnika. Ročište po njihovom zahtjevu odloženo je za 30. avgust.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code