Radnici Stambeno komunalnog očistili potoke pred sezonu kiša

Radnici Stambeno komunalnog očistili potoke pred sezonu kiša

7
Podijeli

U susret jesenjoj sezoni kiša radnici Komunalno Stambenog doo, proteklih dana su čistili vodotoke i potoke kako bi se izbjegla ili makar smanjila plavljenja tokom obilnih padavina. Od danas su angažovani na košenju magistralnog puta do Debelog brijega, kao i uređenje zelenih površina kako bi sve bilo spremno za svečanost povodom dolaska tijela Sv. Leopolda Mandića u Herceg Novi.

Do sada su očišćeni potoci u Zelenici, Kumboru, Đenovićima, Baošićima, Bijeloj, a od Uprave za vode čekaju odobrenje za radove na rijeci Sutorini, potvrdila je za naš radio v.d. direktorica Komunalno Stambenog doo, Jasmina Konjević.

Picerija i restoran

– Potok Opačica je kompletno očišćen, to su radili naši zaposleni, a za čišćenje potoka Nemila smo morali da angažujemo preduzeće Fortis Mont zbog pojave fekalnih voda – navodi ona.

Sa predstavnicima Opštine obišli su i rijeku Sutorinu, koja je proteklih godina često plavila.

– Registrovali smo sve velike problem, analizirali smo sve što je potrebno u ovom trenutku da se odradi i čekamo odobrenje Uprave za vode da možemo da odradimo čišćenje s obzirom da je Sutorina rijeka koja je od državnog značaja i nije pod ingerencijom lokalne uprave – ističe Konjević.

Pored ovih aktivnosti, radnici ovog preduzeća uređuju Park Boke i druge zelene površine u gradu, za svečanost oko dočeka relikvije tijela Sv. Leopolda Bogdana Mandića.

– U toku je nabavka sadnog materijala iz Italije, ako vrijeme dozvoli u ponedjeljak ćemo zasaditi cvijeće na kružnom toku u Meljinama i zelenim ostrvima u magistralnom pojasu. Uglavnom će biti posađene jesenje cvijeće i nešto trajnog sadnog materijala – rekla je Konjević.

Opština je za ovu namjenu odvojila 3000 eura.

7 Komentari

 1. Svi očiste po jednom u toku vladavine.Sve se to brzo zaboravi,jer zapisa iz QMS-a nema,a trava raste, smeće se prikuplja,niko ne održava redovno po proceduri.Zato bi bilo pametnije očistit i prećutat,narod sve vidi,nije ćorav,a ovako samo sebi činite štetu koje nijeste svijesni,iritirate one koji nešto znaju.Radite i ćutite.

 2. Novi nikad prljaviji nije bio, pogotovo na udarnim mjestima kuda turisti najvise prolaze, od autobuske pa do mora svako stepeniste i prolazi su zaprljani i tacno se vidi da se nicisti…

  16
  9
  • Da ne komentarisem vlast i komunalno kapo i koliko ciste. Mi domaci, posto turiste ne mozeno toliko kontrolisati, bi se trebali naucit kulturi kako i gdje bacamo smece. Dzaba oni ciste i nose smece ako mi nemamo kulturu da ga bacamo gdje treba.

   21

Ostavite komentar

*

code