RADNICI “VEKTRA BOKE” DOBILI PLATE, ALI NJIHOV STATUS I DALJE NEIZVJESTAN

RADNICI “VEKTRA BOKE” DOBILI PLATE, ALI NJIHOV STATUS I DALJE NEIZVJESTAN

56
0
Podijeli

Menadžment Vektra Boke, isplatio je sve zaostale zarade zaposlenima i sad im duguje samo februarsku platu.

Ipak, i dalje su velika dugovanja prema radnicima. Jer, za protekle 3 ipo godine ostalo je na ime doprinosa neizmirenih preko 2 milona eura, kao i 10 nadoknada za prevoz, kaže nam predsjednik sindikata Vektra Boke Vojin Miljanić.
Zato se na potpisivanje ugovora sa predstavnicima Azmonta o zakupu hotela Plaža na 5 godina, za smještaj njihovih radnika čeka sa velikim nestrpljenjem.
Još se ne zna kada će do toga doći, ali je sasvim izvjesno da hoće i time bi bila riješena i preostala dugovanja, ocjenjuje Miljanić. U tom slučaju oni će tražiti da sa novim zakupcem potpišu pojedinačni kolektivni ugovor za svakog zaposlenog, ali i tripartitni, između Sindikata, Vektre i Azmonta.
– Sve ćemo učiniti da za tih 5 godina zaštitimo prava uposlenih, jer Azmont će preuzeti i brigu o radnicima tokom tog perioda. Kako je bilo, sada je ovo podnošljivo stanje ali ne i zadovoljavajuće, jer dobili samo ono što smo i zaradili. A, to je već odavno potrošeno, ljudi su dizali kredite da bi živjeli i naravno da sada i pored svega nisu u nešto boljem položaju nego ranije – ističe Miljanić.
Trenutno je uposleno oko 30-ak radnika, nešto malo u hotelu Plaža, parkingu hotela Igalo, kao i u restoranu Levanager.
I ovaj ugostiteljski objekat na šetalištu u Igalu koji je jedno od najomiljenijih mjesta norveških turista, svojevremeno je bio namjenjen za prodaju i namirenje dugova prema EPCG za struju.
„Vektra Boka” je krajm prošle godine najavila prodaju još tri placa u Njivicama i jedan na Rosama, po 200 hiljada eura, ali do toga nije došlo.
Moteli „Borići” i „Dubrava” su potpuno devastirani.
Na posljednjem zasjedanju skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, od 6. februara predloženo je nadležnima da razmotre mogućnost zaključivanja aneksa kupoprodajnog ugovora za Vektra Boku, kako bi se izbjegle teške posljedice njegovog eventualnog raskida.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code