RADNICI “VEKTRA BOKE” DOBILI PLATE, ALI NJIHOV STATUS I DALJE NEIZVJESTAN

RADNICI “VEKTRA BOKE” DOBILI PLATE, ALI NJIHOV STATUS I DALJE NEIZVJESTAN

81
0
Podijeli

Menadžment Vektra Boke, isplatio je sve zaostale zarade zaposlenima i sad im duguje samo februarsku platu.

Ipak, i dalje su velika dugovanja prema radnicima. Jer, za protekle 3 ipo godine ostalo je na ime doprinosa neizmirenih preko 2 milona eura, kao i 10 nadoknada za prevoz, kaže nam predsjednik sindikata Vektra Boke Vojin Miljanić.
Zato se na potpisivanje ugovora sa predstavnicima Azmonta o zakupu hotela Plaža na 5 godina, za smještaj njihovih radnika čeka sa velikim nestrpljenjem.
Još se ne zna kada će do toga doći, ali je sasvim izvjesno da hoće i time bi bila riješena i preostala dugovanja, ocjenjuje Miljanić. U tom slučaju oni će tražiti da sa novim zakupcem potpišu pojedinačni kolektivni ugovor za svakog zaposlenog, ali i tripartitni, između Sindikata, Vektre i Azmonta.
– Sve ćemo učiniti da za tih 5 godina zaštitimo prava uposlenih, jer Azmont će preuzeti i brigu o radnicima tokom tog perioda. Kako je bilo, sada je ovo podnošljivo stanje ali ne i zadovoljavajuće, jer dobili samo ono što smo i zaradili. A, to je već odavno potrošeno, ljudi su dizali kredite da bi živjeli i naravno da sada i pored svega nisu u nešto boljem položaju nego ranije – ističe Miljanić.
Trenutno je uposleno oko 30-ak radnika, nešto malo u hotelu Plaža, parkingu hotela Igalo, kao i u restoranu Levanager.
I ovaj ugostiteljski objekat na šetalištu u Igalu koji je jedno od najomiljenijih mjesta norveških turista, svojevremeno je bio namjenjen za prodaju i namirenje dugova prema EPCG za struju.
„Vektra Boka” je krajm prošle godine najavila prodaju još tri placa u Njivicama i jedan na Rosama, po 200 hiljada eura, ali do toga nije došlo.
Moteli „Borići” i „Dubrava” su potpuno devastirani.
Na posljednjem zasjedanju skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, od 6. februara predloženo je nadležnima da razmotre mogućnost zaključivanja aneksa kupoprodajnog ugovora za Vektra Boku, kako bi se izbjegle teške posljedice njegovog eventualnog raskida.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code