RADNICI “VEKTRA BOKE” OČEKUJU POMOĆ SAVJETA ZA PRIVATIZACIJU

RADNICI “VEKTRA BOKE” OČEKUJU POMOĆ SAVJETA ZA PRIVATIZACIJU

90
0
Podijeli

vektboSindikat “Vektra Boke” AD uputio je pismo predsjedniku Savjeta za privatizaciju Milu Đukanoviću, u kojem zahtijevaju da Savjet donese “povoljnu” odluku po radnike “Vektra Boke” o prebacivanju prava svojine sa “korišćenje” na “svojina” u Katastru, za plac od 1528 kvadrata na Savini. Njegovom prodajom bi se namirila dugovanja radnicima. Ovo je za naš radio potvrdio predsjednik Sindikata “Vektra Boke”, Vojin Miljanić, dodajući da se prije desetak dana sastao sa kupcima placa, koji, prema njegovim riječima, nestrpljivo očekuju prebacivanje svojine.
“Sada se čeka “zeleno svjetlo” Savjeta za privatizaciju kako bi Agencija za privatizaciju dalje proslijedila uputstva načelniku katastra da se svojina konačno prebaci” – ističe Miljanić.
Iz menadžmenta “Vektra Boke” ponuđena su na prodaju još tri placa,u Njivicama i jedan u Rosama, za koje, kako Miljanić navodi, postoje zainteresovani kupci. U Sindikatu se nadaju da će njihova prodaja biti uspješna i brza kako bi se izmirila dugovanja prema zaposlenima i penzionerima.
“Potencijalni kupci bi sada trebalo da se dogovore sa menadžmentom o cijeni. Prodaja neće ići preko tendera, već je odlukom akcionara dozvoljena slobodna prodaja.”
Radnicima se u ovom trenutku duguje 6 plata, ali su u Sindikatu dobili obećanje predsjednika Odbora direktora “Vektra Boka” AD, Milića Popovića, da će početkom sljedećeg mjeseca primti martovsku zaradu.
Podsjetićemo, skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije zbog obaveza pojedinih poslanika prekinula je raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća “Boka” održanoj 29. jula. Prije toga vlasnik komanije “Vektra Boka” Dragan Brković, kazao je da ne može radnicima isplatiti zaostale zarade. To je moguće, po Brkoviću, tek kada se riješi pitanje restitucije i imovinsko pravnih odnosa za pojedine parcele, nakon čije prodaje bi se radnici isplatili.
Ranije tog dana ročište za uvođenje stečaja u “Vektra Boku” na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke, odloženo je za 30. septembar, kako bi se pravni zastupnici izjasnili o nalazu vještaka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code