RADNICI “VEKTRE” U AVGUSTU DOBILI JANUARSKU PLATU

RADNICI “VEKTRE” U AVGUSTU DOBILI JANUARSKU PLATU

226
0
Podijeli

vojin miljanic vektra bokaRadnicima Vektra Boke juče je isplaćena plata za januar tako da im se sada duguje još šest, uz ostale doprinose i prevoz, a do početka septembra trebalo bi da bude isplaćen još jedan lični dohodak, potvrdio je našem radiju predsjednik Sindikata Vojin Miljanić.
Miljanić je najavio da bi danas trebalo da bude održan sastanak izvršnog odbora Sindikata jer radnici nisu zadovoljni dinamikom ispunjavanja obaveza koje im preduzeće duguje.

“Ni Sindikat ni radnici sigurno nisu zadovoljni. Mi smo se sa gospodinom Brkovićem sastali 11. jula, kada je bila obećana prodaja placa na Savini ili kreditno zaduženje da bi izmirio obaveze prema nama, ali evo prošlo je već više od dva ipo mjeseca a od toga ništa nije realizovano. Jedino što je ispunio je plata koju smo juče dobili”. Iz menadžmenta Vektre, kaže Miljanić, saopštavaju da su u izuzetno teškoj situaciji jer je dosta radnika na bolovanju pa moraju upošljavati sezonce. Takođe su im obećali i formiranje fonda za socijalni program za isplatu otpremnina.
Podsjetićemo prošlog četvrtka sindikat Vektra Boke tražio je od menadžmenta da se pismeno izjasne o placu na Savini, čijom bi se prodajom namirila dugovanja radnicima. Iz menadžemnta su kako kaže Miljanić, dobili uglavnom iste odgovore kao i do sada, pa će nakon današnjeg sastanka Izvršnog odbora Sindikata poslati novi dopis menadžmentu firme kao odgovor na dopis koji im je menadžment uputio.

Picerija i restoran

Podsjetićemo Skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije zbog obaveza pojedinih poslanika prekinula je raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća “Boka” 29. jula.
Prije toga vlasnik komanije “Vektra Boka” Dragan Brković, kazao je da ne može radnicima isplatiti zaostale zarade prije nego što se riješi pitanje restitucije i imovinsko pravih odnosa za pojedine parcele, od čije bi se prodaje radnici isplatili.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code