Radoštačko sedlo Night Mini Vertical – 2. kolo Lazure novske sky mini...

Radoštačko sedlo Night Mini Vertical – 2. kolo Lazure novske sky mini trail lige

2
Podijeli

Lazure novska sky MINI trali liga biće nastvaljena u nedjelju, 13. januara na Žlijebskoj lastvi. Na redu je 2. kolo i veoma interesantna trka Radoštačko sedlo Night Mini Vertical.

Start trke zakazan je za 19 časova na Žlijebskoj lastvi, kod lovačke kuće. Staza odatle kreće markiranom trasom ka Radoštačkom sedlu. Nakon 300 metara nalazi se asfaltirani put, pa organizatori upozoravaju da treba paziti na moguća vozila. Trasa samo na kratko prelazi kolovoz i vraća se na planinsku stazu koja vodi do cilja. Staza je dugačka 1,2km/350m D+ (ukupnog uspona).

Picerija i restoran

Trka je urađena po uzoru na finale Svjetskog kupa u sky runningu u italijanskoom gradiću Limone sul Garda, navode organizatori iz NVO Orjen Outdoor.

– Dio te atmosfere pokušaćemo da prenesemo i kod nas na Orjen. Naime, trka će biti u mini verziji VERTICAL KILOMETER formata u noćnim uslovima. Ovu trku će posebnom učiniti vatromet sa Radoštačkog sedla koji će označiti start, kao i prolaz prvoplasiranog takmičara kroz cilj. Ovaj vatromet će moći da se vidi i sa više pozicija u gradu. Ono što će ovu trku učiniti specijalnom za fotografe je lanac čeonih lampi, koje će se protezati stazom, i pružati jedinstvenu priliku za fenomenalne kadrove – ističu iz Orjen Outdoor-a.

Očekuju povoljne meteo uslove i dan bez padavina.

Posebno treba voditi računa o opremi učesnika, a onaj takmičar koji ne bude imao komplet opremu bodovaće se za 50% manje.

Svaki učesnik moraće da nosi torbicu oko pasa u kojoj su obavezni spremnik (boca) sa najmanje 0,5l vode, mobilni telefon, osnovna prva pomoć, odnosno gaza, zavoj, flasteri i naravno, čeona lampa.

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja.

Povratak na start obilježiće druženje uz kuvano vino, kanapee i standardnu okrepu.

Organizatori napominju da trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost o čemu će potpisati izjavu na startu.

Startnina je 5,00 eura. Prijave su otvorene do 12. janura u ponoć na linku: https://goo.gl/forms/OjDc3o6QwimayInw2

Novska sky mini trail liga odvija se pod pokroviteljstvom kompanije Lazure Marina & Hotel. Pomogli su Opština Herceg Novi, lokalna Turistička organizacija, Suplement Store Montenegro, podrum vina “Delić”, a za vizuelni identitet zadužena je firma Reklame Svijet.

Naredno kolo Lazure mini trail lige – Vrbanj snow trail zakazano je za subotu, 2. februar.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code